Dave Truyens van Den Dave Bikes. © Joris Herregods

Van garage tot eigen showroom: Dave Truyens opent nieuwe fietsenwinkel in Edegem

Edegem -

Een paar maanden geleden stond hij nog fietsen te herstellen in zijn garage, maar sinds een maand heeft Edegemnaar Dave Truyens (46) een eigen fietsenwinkel. Den Dave Bikes is de nieuwe aanwinst op het Bernard van Orleyplein in Edegem. “We hadden geen plaats meer op de oprit, dus het was tijd om te verhuizen”, vertelt Truyens opgetogen.

Truyens fietst al zijn hele leven en vijftien jaar geleden is hij met triatlon begonnen. Het zit hem dan ook nog eens in de genen, want zijn papa was een hele goeie coureur. “Fietsen is geweldig”, glimlacht hij. “Als je ’s morgens langs het kanaal rijdt, geeft je dat een gevoel van vrijheid.” Door veel aan zijn eigen fiets te sleutelen, leerde hij bij. Daarom kreeg hij steeds meer vragen van mensen uit de buurt om hen te helpen bij herstellingen. “Het was op dat moment niet de bedoeling om zelf iets te beginnen, ik had al een job in de transportsector. Maar uiteindelijk heb ik dan toch gekozen voor wat ik leuk vond”, glimlacht hij.

 © Joris Herregods

Iedereen helpen

Wat het geheim is achter zijn zaak? “Ik neem bijvoorbeeld fietsen binnen die niet door mij verkocht zijn”, zegt hij. “Dat is in veel andere winkels niet het geval. Dat begrijp ik natuurlijk, omdat dat mensen zijn die bijvoorbeeld niet voldoende mankracht hebben of vooral inzetten op verkoop. Maar ik wil iedereen proberen te helpen. Ook zij die hun fiets tweedehands op de kop hebben getikt.”

De winkel is alleen geopend op vrijdag en zaterdag. Dat komt omdat Truyens de winkel combineert met een andere job als fietsenmaker. “Al wil ik die job zeker niet opgeven”, vertelt hij. “Ik mag op interventies gaan, en dat vind ik een heel goede combo.” Want in de winkel herstelt hij natuurlijk niet alleen, hij verkoopt ook fietsen. Al zijn die vaak snel de deur uit, merkt hij. De zaken gaan duidelijk goed voor Truyens, en op deze manier leert de buurt hem hopelijk ook snel wat beter kennen. (svo)

Den Dave Bikes. © Joris Herregods

Den Dave Bikes, Bernard van Orleyplein, 2650 Edegem

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners