De glasvezelkabel komt eraan.  

De glasvezelkabel komt eraan.  © Chris Van Rompaey

Start aanleg glasvezelnetwerk door Fiberklaar

Olen -

Vanaf 8 augustus wordt in Olen het Fiberklaar glasvezelnetwerk aangelegd. Dit netwerk moet zorgen voor snel, stabiel en vrijwel onbeperkt dataverkeer. Inwoners en bedrijven die in een aansluitbaar gebied wonen, hebben de keuze om geheel vrijblijvend hun woning of pand gratis te laten aansluiten op het fibernetwerk.

Het glasvezelnetwerk wordt aangelegd in de zone naast de rijweg. Dit kan de berm, het voet- of fietspad zijn naargelang de situatie. Alle straten in het aansluitbaar gebied komen aan de beurt. Herentalseweg, Hezewijk en Stadsestraat komen als eerste aan bod. De werken schuiven daarna geleidelijk verder op richting het centrum.

In O.-L.-V.-Olen en St.-Jozef-Olen starten de werken in de loop van september. De totale werken duren ongeveer een half jaar. Er wordt telkens gewerkt aan één straatzijde. Van zodra die is afgewerkt, wordt er indien nodig gewerkt aan de andere zijde.

De verkeerssituatie hangt af van de straat waarin er gewerkt wordt. Waar nodig geldt er een omleiding voor fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeer. De aannemer zorgt ervoor dat woningen en handelaars maximaal toegankelijk blijven. De opritten en/of garages kunnen gedurende maximaal twee dagen niet gebruikt worden. Buurtbewoners krijgen op gepaste tijdstippen informatie in hun brievenbus. (mph)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio