Enkele honden en kinderen beleven plezier op een hondenweide. © Stijn Van de Sande

Nieuwe hondenweide is spek naar de bek van grotere honden

Kontich -

(Grotere) viervoeters kunnen binnenkort naar hartenlust ravotten op een nieuwe, extra ruime hondenweide. Die wordt gerealiseerd langs de expresweg, tussen de Tuinwijk en Pierstraat.

De nieuwe hondenweide wordt liefst 5.200 vierkante meter groot. “We hadden van veel inwoners de vraag gekregen naar een ruime hondenweide, een plek waar grotere honden vrij los kunnen lopen”, verduidelijkt schepen van Dierenwelzijn Marleen Van den Eynde (N-VA). “Uiteindelijk vonden we hiervoor een plaats naast het fietspad langs de expresweg, in een weide waar vroeger paarden stonden. Kleinere honden zijn er uiteraard ook welkom.”

De schepen hoopt dat de weide deze zomer nog in gebruik kan worden genomen. Het lokaal bestuur bekijkt ook nog andere mogelijkheden in de gemeente. Zo komt er op termijn zeker ook al een in deelgemeente Waarloos. Momenteel zijn er hondenweides tussen de Molenstraat en de Transvaalstraat, in de Kruisschanslei, aan het station in Kontich-Kazerne en aan het skateterrein.

“In de Elisabethstraat ligt naast de speeltuin nog een kleine lap, maar dat is eigenlijk geen volwaardige loopzone en ik zie er ook weinig honden. Mogelijk krijgt deze een andere bestemming.”

Elisabethstraat

“Omdat de nieuwe weide niet ver af is en er vraag is vanuit de buurt, lijkt het ons logisch om dit stukje mee in de speelruimte te integreren. Wat er komt, moeten we nog bekijken”, vult schepen van Jeugd Willem Wevers (N-VA) aan. (bar)

Vastgoed

Jobs in de regio