© Politie Mechelen-Willebroek

Achtervolging in Mechelse binnenstad: twintiger vlucht weg op bromfiets die 107 kilometer per uur haalt

Mechelen -

De politie heeft in Mechelen woensdagavond, na een achtervolging door de binnenstad, een bromfietser uit het verkeer geplukt. Bij controle bleek dat de bromfiets opgedreven was en die liefst 107 kilometer per uur haalde.

Leo De Nijn

Een patrouillewagen van de politie kreeg in de Koningin Astridlaan woensdagavond omstreeks 20.30u een bromfietser in het oog die een straat inreed in de verboden richting.

“De bromfietser negeerde de aanmaningen tot stoppen van onze collega’s en nam de vlucht. Er volgde een achtervolging door het centrum van Mechelen via onder meer: Koningin Astridlaan, Olivetenvest, Dijle, Haverwerf, Guldenstraat, Persoonshoek, Melaan, Sint-Katelijnestraat, Goswin de Stassartstraat, Edgard Tinellaan”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder politie Mechelen-Willebroek.

“Tijdens zijn vlucht zijn hoge snelheden behaald, talrijke verkeersinbreuken begaan en deinsde de bestuurder er niet voor terug andere weggebruikers, vooral voetgangers en fietsers, in gevaar te brengen. Uiteindelijk hielden onze inspecteurs de 20-jarige bromfietser op de Edgard Tinellaan staande”, gaat de eerste hoofdinspecteur voort.

Bij controle bleek de opgedreven bromfiets maar liefst een snelheid van 107 kilometer per uur te halen. Op bevel van het parket is de bromfiets in beslag genomen en het rijbewijs van de bestuurder onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. (ldn)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio