Gemeentehuis. © mgk

Stabroek blijft financieel gezond en investeert

Stabroek -

Poldergemeente legt positieve jaarrekeningen op tafel. Er werd voor ongeveer 6,7 miljoen geïnvesteerd. De gemeenteraad keurde de rekeningen goed.

Tijdens de laatste gemeenteraad werd traditiegetrouw de jaarrekening van de gemeente en het OCMW op tafel gelegd. Hieruit blijkt dat de gemeente financieel gezond is en dat de meerjarenplanning verder kan worden uitgevoerd. De inflatie en de stijgende energie- en materiaalkosten zijn wel extra uitdagingen die nauwlettend moeten worden opgevolgd.

Burgemeester Rik Frans (N-VA): “Voor elk nieuw of op te starten project wordt de financiële impact op onze begroting met een vergrootglas bekeken, zodat we kunnen blijven voortgaan op dit elan.”

Financieel directeur Wim Van Huffelen: “Uit de jaarrekening blijkt dat de werkingskosten onder controle zijn, omdat ze een pak lager uitvallen dan oorspronkelijk geraamd. Het bewijst dat het bestuur zijn uitgaven goed beheert. In 2021 werden er in totaal voor 6,7 miljoen euro investeringen gerealiseerd. Daarvan ging 2 miljoen euro naar gebouwen, 3,5 miljoen euro naar wegen en riolering en 0,3 miljoen euro naar informatica.” Het financieel rapport kan je inkijken op www.stabroek.be (evdw)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio