Bestuursleden en medewerkers staan aan de Donkhoeve. © Chris Van Rompaey

Domino opent 93ste Donkfeesten

Lier -

De 93ste editie van de Lierse Donkfeesten start op vrijdag 5 augustus. “We gaan twee weekends lang feesten als nooit tevoren”, belooft Filip T’Seyen, voorzitter van de vzw Donkvrienden.

Chris Van Rompaey

“Na twee jaar is de knaldrang dermate groot dat we willen starten met een knaller van formaat. Daarom zal, anders dan voorgaande jaren, niemand minder dan Domino onze feesten mogen openen. Domino treedt vanaf 20.30u op met het nieuw concept ‘Energy Party’, waarbij de drie topartiesten worden bijgestaan door twee formidabele drummers of entertainers. Het feestje is die avond evenwel nog niet gedaan. Onze lokale Dimitri Vegas & Like Mike zullen er ongetwijfeld nog een lap op bij geven. Tom en Jens oftewel Dj Team Industrial, sluiten de eerste Donkavond waardig af.

“Op zaterdag 6 augustus beginnen we er pas aan tegen het begin van de avond. De kids mogen om 18.30u de debatten starten tijdens de traditionele kidsparty. Om 21u kunnen de iets ouderen zich dan uitleven op de Faute Saterdagparty. De faute muziek in combinatie met een bijpassend thema (dit jaar is dat fluo) weet nog steeds heel wat mensen te bekoren. Uiteraard zijn er weer leuke prijzen te winnen zijn voor de best verklede groepen en individuen.”

 © Chris Van Rompaey

“Op zondag 7 augustus is het dan tijd voor onze eerste dagactiviteit. We trekken die dag op gang met onze even traditionele, maar o zo gezellige familiedag. De waaghalzen van de Gipsy Horses halen die namiddag opnieuw hun strafste stunts boven. De kinderen kunnen zich uitleven op de verschillende springkastelen, op de nieuwe attractie ‘de sweeper’ en bij allerlei andere animatie. Naar huis gaan om te eten is niet nodig, want om 15.30u steken we de barbecue aan. Vooraf inschrijven hoeft niet.”

“Eens de buiken gevuld, kunnen we van start gaan met ons avondprogramma ‘The Incredible Sunday’. Niemand minder dan Peter Van den Bossche oftewel Gunther Levi mag om 19.30u de avond openen. Met een repertoire uit de sixties, seventies en eighties weet hij ongetwijfeld onze tent in vuur en vlam te zetten. Na een korte pauze zet de nieuwe, zeskoppige coverband Starshifter de avond verder.”

Tijdens het tweede Donkweekend zijn er onder meer optreden van Ellis, Doran, Hammertime en Dj Wout. De toegang is telkens gratis en alles vindt plaats in en rond de feesttent aan het Galgeveld 17 in Lier.

www.donkvrienden.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier