© Het Nieuwsblad - Ivan Elegeert

“Kenneth was echt de vriend van jan en alleman”: liefst 300 mensen herdenken verongelukte motorrijder (25)

Temse/Sint-Niklaas -

Voor de tweede avond op rij werd op het grondgebied van Temse – helaas – een wake georganiseerd om het slachtoffer van een tragisch verkeersongeval te herdenken. Na eerder het moment voor Francis (16), verzamelden woensdagavond zo’n 300 vrienden en kennissen van Kenneth De Vos (25) op de plek waar de jongeman vorige week donderdag het leven liet.

Ivan Elegeert

“Dit is een zwarte week voor onze gemeente, en al zeker voor de hechte dorpsgemeenschappen die Elversele en Tielrode zijn”, zei een geëmotioneerde burgemeester Hugo Maes (CD&V), die samen met zo’n 300 familieleden, vrienden en kennissen van Kenneth opstapte van aan zijn ouderlijke woning aan de Hogenakkerstraat tot aan de afrit van de E17 ter hoogte Sint-Niklaas West.

Daar botste Kenneth vorige week donderdagavond met zijn motorfiets met een auto. “Ik vond het mijn plicht als burgemeester om zowel gisteren als vanavond dit moment te gunnen aan deze familie. Met dank ook aan onze politie en de collega’s van politiezone Sint-Niklaas om dit op zo’n korte tijd mee mogelijk te maken.”

LEES OOK. Motorrijder (25) komt om bij zware botsing nadat hij door rood rijdt, moeder en twee kinderen gewond

Slachtoffer Kenneth De Vos. 

Slachtoffer Kenneth De Vos. ©  rr

De hele colonne werd niet alleen begeleid door agenten, tijdens het rouwmoment werd ook de drukke N41 ter hoogte van het kruispunt met de E17 een kwartier lang stilgelegd. Sara en Franky, de ouders van Kenneth, knielden neer bij de foto van hun zoon die zijn vrienden op de plaats van het ongeval hadden neergelegd. Broers Kevin en Kyan verbeten hun verdriet. “Bedankt dat jullie er allemaal zijn. Dit betekent heel veel voor ons”, zei Kevin.

Bij successen én nederlagen

Vele vrienden en kennissen legden bloemen neer. Kaarsen werden ontstoken, maar ook een flesje Duvel werd achtergelaten. “Kenneth genoot van het leven. Hij stond klaar voor iedereen. Echt de vriend van jan en alleman”, klonk het bij een ruime delegatie van voetbalclub KWB Elversele, waar Kenneth als supporter elke week trouw op post was. “Om samen successen te vieren of om er ons na een nederlaag toch weer bovenop te helpen.” (Lees verder onder de foto)

 

 ©  ies

Ook ex-collega’s van de leidingsploeg van Chiro Pripo Elversele en heel wat toevallige voorbijgangers, ook en vooral motards, hielden even halt en stonden stil bij een zoveelste slachtoffer van een ongeval waarbij een motorfietser het leven liet.

De uitvaartdienst van Kenneth vindt zaterdag plaats in het rouwcentrum Heimolen aan de Waasmunsterse Steenweg in Sint-Niklaas.

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Jobs in de regio