©  ISOPIX

Kwartfinale is eindstation voor Dimitri Van den Bergh in Players Championship 22, Aspinall eindwinnaar

Dimitri Van den Bergh is de beste landgenoot geworden op het Players Championship 22 dartstoernooi (120.000 euro). In het Engelse Barnsley moest hij in de kwartfinale met 6-5 zijn meerdere erkennen in de Pool Krzysztof Ratajski.

Bron: belga

Van den Bergh (PDC-14) zette achtereenvolgens de Engelsman Brett Claydon (PDC-103) met 6-3 en de Oostenrijker Rusty Rodriguez (PDC-131) met 6-5 opzij. Voor een plaats bij de laatste zestien versloeg ‘The Dreammaker’, in een Antwerps duel, Kim Huybrechts (PDC-33) met 6-3. Van den Bergh ging op zijn elan verder en versloeg in de volgende ronde de Ier John O’Shea (PDC-89) met 6-5. Tegen Ratajski (PDC-18) nam de 27-jarige Van den Bergh een 2-1 en een 5-4 voorsprong. In de laatste twee spelletjes liet ‘Dancing Dimi’ het afweten en kon Ratajski zijn achterstand ombuigen in een 6-5 overwinning.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met uitzondering van Mario Vandenbogaerde (PDC-98), konden de andere zes Belgen zich plaatsen voor de tweede ronde. Daarin moesten Mike De Decker (PDC-64), Geert de Vos (PDC-97) en Brian Raman (PDC-105) afhaken.

Vooral Kenny Neyens (PDC-163) speelde een sterk toernooi. De 27-jarige Antwerpenaar, die vooral actief is op het Challenge Tourcircuit, geraakte tot in de zestiende finale. Neyens, die vorige maand een Challenger op zijn erelijst schreef, moest voor een plaats bij de laatste zestien met 6-4 het hoofd buigen voor de sterke Engelsman Ryan Searle (PDC-17).

De overwinning was voor de Engelsman Nathan Aspinall (PDC-16), die in de finale Ratajski met 8-3 het nakijken gaf.

Vastgoed

Jobs in de regio