Leo Seydoux ©  BELGA

Zoektocht naar spitsen verloopt moeizaam bij Beerschot, rechtsachter Seydoux komt over van Westerlo

Antoine Lejoly is zoals verwacht vertrokken bij Beerschot. De 24-jarige Luikenaar had geen zin om de doublure van Mike Vanhamel te worden en tekende voor drie jaar bij RFC Luik, een ambitieuze club in de hoogste amateurafdeling. Ondertussen verloopt de zoektocht naar versterking voor de voorhoede moeizaam, maar hebben de Kielse Ratten wel een nieuwe rechtsachter beet.

havg, kofr, sks

Na het vertrek van Lawrence Shankland en Blessing Eleke zijn twee nieuwe spitsen welkom bij Beerschot. Het dossier van een mogelijk transfertarget in Spanje zit muurvast, terwijl ook de – iets minder concrete – piste Antoine Colassin hoogstwaarschijnlijk op niets zal uitdraaien. Deze week wordt wel een nieuwe rechtsachter voorgesteld. Het gaat om de 24-jarige Zwitser Leo Seydoux, die overkomt van Westerlo. Seydoux is Zwitsers jeugdinternational en speelde sinds januari 2021 welgeteld 29 wedstrijden voor Westerlo. Sinds de komst van Roma-huurling Bryan Reynolds is Seydoux echter overbodig geworden bij de Kemphanen. Hij ligt in het Kuipje wel nog twee jaar onder contract, Beerschot heeft dus een transfersom moeten betalen.

Lejoly naar Luik

“De afgelopen vier seizoenen zat ik vaak heel erg lang in de auto. Dit is voor mij een kans om opnieuw dichter bij mijn familie te zijn”, licht Lejoly zijn transfer toe op de clubwebsite van Beerschot. “Daarbovenop kies ik voor een ambitieus sportief project in eerste amateurklasse waar ik de kans ga hebben om als starter te spelen. Ik wil iedereen bij Beerschot bedanken voor de afgelopen vier seizoenen.”

 ©  BELGA

De doelman tekende een contract voor drie seizoen bij Luik, dat in de play-offs van de hoogste amateurklasse net naast een promotieticket greep. Bij de Luikenaars gaat Lejoly de concurrentie aan met Kevin Debaty (ex-Antwerp).

Beerschot heeft met Vanhamel en nieuwkomer Bill Lathouwers daardoor nog maar twee volwaardige doelmannen over in de A-kern en speurt de markt af naar een nieuwe doelman. Maar het zal zeker geen grote naam binnenhalen als vervanger voor Lejoly.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio