Versatelier Peeters-Govers heropent niet meer. © RR

Peeters-Govers stopt met slagerijconcept: “We hebben al onze energie nodig voor de sterke groei van onze AH-winkels”

Turnhout -

Versatelier Peeters-Govers in Turnhout is na de zomersluiting niet meer opengegaan. “We stoppen met het slagerijconcept”, zegt Jan Peeters, CEO van Peeters-Govers. “We zoeken een jonge slager die we een financieel interessant voorstel voor een overname kunnen doen.”

Guy Van Nieuwenhuysen

Slagerij Peeters-Govers opende in 2020 een eerste zaak in de Turnovasite. De slagerij zou een soort flagshipstore worden, waar diverse formules konden worden uitgetest, en die mogelijk de eerste van een keten van slagerswinkels zou worden.

In 2021 ging Peeters-Govers een samenwerking aan met EEThentiek uit Arendonk, dat de slagerij omvormde tot het Versatelier Peeters-Govers. Het aanbod werd uitgebreid met bereide gerechten uit de keuken van EEThentiek.

Half juli ging de slager met vakantie. De zaak zou begin augustus heropenen, maar dat gebeurde niet. Jan Peeters, CEO van Peeters-Govers, geeft meer uitleg. “Peeters-Govers heeft in België veertig Albert Heijn-warenhuizen mogen openen. Meer mocht niet. We hadden dus nog tijd voor iets anders. Zo is het idee van de slagerij ontstaan. Ondertussen hebben we het contract met Albert Heijn kunnen openbreken en mogen we meer AH-winkels uitbaten. Daarin steken we nu al onze tijd”, zegt hij.

Dat lijkt niet overdreven, want de AH-keten doet het erg goed onder de vleugels van Peeters-Govers. “We hebben het voorbije jaar alleen al 300 mensen aangeworven”, zegt Jan Peeters. Dit jaar plannen we de opening van nog twee of drie AH-winkels. Volgend jaar moeten dat er vijf zijn. We hebben geen energie meer om nog moeite in andere dingen te steken.”

Overnemer gezocht

Peeters-Govers neemt daarom afscheid van het slagerijconcept. “We doen dat nu omdat onze chef-slager de overstap naar de horeca waagt. We gaan wel op zoek naar een overnemer. We kunnen een jonge slager een financieel interessant aanbod doen.”

Jan Peeters is wel overtuigd dat de slagerij op een toplocatie ligt. “Vroeger was onze Albert Heijn in de Offerandestraat in Antwerpen de best draaiende uit de rij, maar de AH in Turnova trekt nog meer klanten. Er is dus heel wat passage”, zegt hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners