© Dirk Kerstens, atv

Gekantelde vrachtwagen getakeld, Noordlandburg weer vrijgemaakt

Antwerpen -

Een gekantelde vrachtwagen op de Noordlandbrug heeft woensdag voor hevige verkeershinder gezorgd in het noorden van de Antwerpse haven. Door het incident was de brug zes uur lang versperd. Ook het scheepvaartverkeer was urenlang belemmerd.

jtp, nelo

Het ongeval gebeurde iets voor de middag op de Noordlandbrug, de brug die Zandvliet met het Antwerpse havengebied verbindt. De tankwagen, die vanop de Scheldelaan richting de Ring reed, raakte een betonnen stootrand aan het begin van de brug, waarna de vrachtwagen op de zij belandde.

De bestuurder raakte op eigen houtje uit zijn cabine. Hij raakte lichtgewond en had verzorging nodig. Even werd gevreesd dat er gevaarlijke stoffen uit de tank lekten, maar dat bleek niet het geval. De takeling van de vrachtwagen beloofde een werk van lange adem te worden. Door de structuur van de brug moet er nauw gekeken worden welke kranen kunnen worden ingezet voor het takelen van het voertuig.

(Lees verder onder de foto.)

© BFM

“De inhoud van de tank is intussen overgepompt in een andere tankwagen”, vertelt Kristof Geens, woordvoerder van Brandweer Zone Antwerpen. “Een takelfirma heeft de lege vrachtwagen weer op de wielen gezet en getakeld. Rond 19 uur is de brug weer vrijgegeven.”

Door het incident was het verkeer van oost naar west urenlang versperd. Tijdens de takelwerken werd ook de tegenovergestelde rijrichting afgesloten. Ook het scheepvaartverkeer werd vanaf 15.30 uur in beide richtingen gestremd.

 © Dirk Kerstens

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio