©  AFP

Popzangeres Demi Lovato omarmt weer de voornaamwoorden ‘zij/haar’: “Ik voel mijn vrouwelijke kant weer sterker”

De Amerikaanse popzangers en actrice Demi Lovato (29) wil dat er voortaan weer over haar gesproken wordt met de voornaamwoorden ‘zij/haar’ in plaats van ‘hen/hun’.

joroBron: NBC

In mei 2021 liet Lovato via Twitter weten vanaf dan door het leven te gaan als non-binair, maar daar stapt ze een goed jaar later weer vanaf. Dat maakte ze bekend in een interview voor een Amerikaanse podcast. “Ik ben zo’n fluid persoon wat betreft mijn geslacht, mijn seksualiteit, mijn muziek, mijn creativiteit”, zei ze op de podcast.

De zangeres en voormalige Disney-ster, die onder meer de titelsong van Frozen ‘Let it Go’ inzong, promoot momenteel de release van haar achtste album dat binnenkort uitkomt.

Die plaat ziet ze als een terugkeer naar meer traditionele rock ’n’ roll en ook met haar voornamen neemt ze terug een traditionelere afslag in haar leven. Maar daar is een persoonlijke reis aan vooraf gegaan, geeft Lovato aan.

Persoonlijke reis

Haar ‘hen/hun’ voornamen die ze zich vorig jaar aanmat correspondeerden met hoe ze zich op dat moment voelde. “Afgelopen jaar lagen mijn mannelijke en vrouwelijke energie in balans”, zei Lovato in de podcast.

Op dat moment voelde een opdeling mannelijk/vrouwelijk voor haar niet juist aan. “Ik voelde me niet man of vrouw, maar gewoon ‘mens’ en dat is waar het voor mij met ‘hen/hun’ om draait”, aldus Lovato. “Maar sinds kort voel ik mijn vrouwelijke kant weer sterker en dus heb ik de voornamen zij/haar weer aangenomen.”

Lovato zei dat voornaamwoorden zijn bedoeld om de vloeibaarheid van hedendaagse identiteiten te weerspiegelen. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om de non-binaire voornaamwoorden en volgens Lovato moeten we ook niet te streng zijn voor die mensen.“Het draait allemaal om respect”, zei Lovato. “Niemand is perfect.”

LEES OOK:

Vastgoed

Jobs in de regio