© Patrick De Roo

Wagen uitgebrand en duidelijke boodschap op voordeur: nieuwe aanslag in crimineel milieu

Berchem -

Onbekenden hebben afgelopen nacht een wagen in brand gestoken in de Deken De Winterstraat in Berchem. Ze lieten ook een boodschap achter op de voordeur van een woning die eerder al tweemaal geviseerd werd. De politie en het Antwerpse parket onderzoeken de feiten.

jtp, sare

OVERZICHT. Dit is de ellenlange lijst van drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

De feiten speelden zich rond 3u ’s nachts af. Een geparkeerde wagen in de Deken De Winterstraat stond in lichterlaaie en brandde grotendeels uit. “Niemand raakte gewond, maar de wagen is wel ernstig beschadigd”, zegt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerpse parket. Brandweer Zone Antwerpen kwam ter plaatse om de wagen te blussen. Niemand raakte gewond.

Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek en het parket vorderde een onderzoeksrechter. Die stapte woensdagmorgen ter plaatse af. Volgens onze informatie raakte de dader ook mogelijk zelf gewond, in de buurt van de feiten vond de politie een verbrande jas terug.

Het parket stelt dat het onderzoek naar de feiten nog volop loopt, maar om alle twijfel over hun beoogde doelwit weg te nemen bekladden de daders ook de woning tegenover de uitgebrande wagen. Op de voordeur staat in zwarte graffiti ‘snitch’ te lezen, wat zoveel betekent als ‘verklikker’. De aanslag lijkt zich dan ook opnieuw af te spelen in het drugsmilieu.

 © Patrick De Roo

Granaat

In het pand woont Abdoladim E.H. (53). De familie wordt genoemd in verschillende drugsdossiers en is al langer verwikkeld in een gewelddadige vete met andere criminele groepen. Een zoon werd eerder vervolgd voor drugsfeiten. In eerste aanleg werd hij veroordeeld voor de handel in cocaïne, maar in beroep ging hij vrijuit.

Hetzelfde huis was vorige maand nog het doelwit van een vuurwerkbom en in 2019 ontplofte een granaat op straat. In juni 2020 ontplofte ook in de Volksstraat op het Zuid in Antwerpen een granaat, toen raakte een horecazaak die door Abdoladim E.H. wordt uitgebaat beschadigd.

 © Patrick De Roo

 © Patrick De Roo

 © BFM

 © BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen