©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Zonnig en tropisch warm met temperaturen tot wel 33 graden

Los van enkele wolkenvelden wordt het opnieuw zonnig. Het wordt bovendien tropisch warm, met maxima van 25 graden aan zee, rond 28 graden in de Hoge Venen tot 33 graden in het centrum van het land.

Woensdagavond en volgende nacht blijft het helder tot lichtbewolkt. Aan zee verschijnen er tegen donderdagochtend wat meer wolkenvelden. De minima liggen tussen 15 en 20 graden.

Donderdag is de zon vaak gesluierd door hoge bewolking. In de loop van de namiddag komt er geleidelijk meer bewolking vanuit Frankrijk opzetten en zijn er vooral in Laag- en Midden-België enkele (onweers)buien mogelijk. Aan zee is het minder warm met maxima rond 22 graden. In het centrale deel van het land klimmen de maxima nog tot 30 graden en in Belgisch-Lotharingen mogelijk zelfs nog tot 35 graden.

Vooral in het centrum en het oosten krijgen we vrijdag eerst nog regen of buien met kans op lokaal onweer. In de namiddag wordt het droog met brede opklaringen vanaf het westen. De maxima schommelen van 19 à 20 graden aan zee en in de Hoge Venen tot 25 of 26 graden in Belgisch-Lotharingen.

Zaterdag blijft het droog en wordt het meestal zonnig met hoge wolkensluiers en enkele stapelwolken. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden.

Vastgoed

Jobs in de regio