© Instagram @JamalBenSaddik

Kickbokser Ben Saddik geschrapt uit ‘Code van Coppens’: “Pure karaktermoord”

Kickbokser Jamal Ben Saddik zal niet te zien zijn in Code van Coppens. Talpa, moederbedrijf achter SBS6, haalt de “onrustige situatie” rond zijn figuur en familie. “Pure karaktermoord”, zegt Ben Saddik.

adm, jtp

De kickbokser meldde het nieuws zelf in een story op Instagram. Daar deelde hij een mail waarin hem uitgelegd werd hoe namens Talpa - eigenaar van SBS6, de zender waar het programma te zien zal zijn - de opnames voor een aflevering van Code van Coppens uitgesteld worden. “Dit vanwege de vele berichten over de onrustige situatie rondom jou en je familie”, staat er te lezen in de mail. “Het is voor ons een te groot (financieel) risico dit nu in te plannen.”

Ben Saddik is niet opgezet met de afzegging en noemt het “pure karaktermoord”. De story is niet meer te zien op zijn account, maar Life of Yvonne, een roddelblogster die een zogenaamde juice-kanaal runt, deelde een screenshot van de story in kwestie.

Golf van geweld

Afgelopen maand was het entourage van de kickbokser betrokken partij in een reeks aanslagen. Eind juli nog gooiden onbekenden een brandbom tegen de gevel van een restaurant dat in handen is van familie van de kickbokser. Op amper twee weken tijd werd het restaurant in kwestie drie keer getroffen door aanslagen.

De familie Ben Saddik is de voorbije maand meerdere malen het doelwit geweest van aanslagen. Onder meer de woning van de ouders van de kickbokser in de Zegepraalstraat werd aangevallen.

LEES OOK

- Verdachte van nieuwste aanslag tegen eethuis van familie Ben Saddik aangehouden

- Alweer aanslag tegen familie van kickbokser Jamal Ben Saddik: brandstichting in eethuis, daders laten boodschap achter

- Fenomeen in de gevechtssport, maar ook ongewild een doelwit van de drugsmaffia: wie is de ‘Beer van Borgerhout’?

Aangeboden door onze partners