Sander Coopman versiert eenjarig contract op de Freethiel: “Veel clubs twijfelden over mijn toekomst, Beveren niet”

Sander Coopman (27) hoeft niet langer op zoek naar een nieuwe club. De West-Vlaming, die na twee lange revalidatieperiodes einde contract was bij Antwerp, vond na een proefperiode onderdak bij tweedeklasser SK Beveren. “Ik wil hier de voetballer worden van voor mijn blessures.”

Een testperiode van drie dagen volstond om het Beverse bestuur te overtuigen. Coopman ondertekende in het Waasland een verbintenis voor één seizoen, met bonussen die afhankelijk zijn van het aantal basisplaatsen en invalbeurten. “Na twee mentaal zware jaren – Coopman herstelde twee keer van een zware knieblessure – wilde ik ergens terechtkomen waar men honderd procent in mij geloofde, zoals in Beveren. Ik kreeg ook lucratieve voorstellen uit de lagere reeksen, maar ik wilde niet in de vergeetput belanden. Door bij Beveren te tekenen kan ik bovendien met mijn gezin in Brecht blijven wonen. Dat aspect was belangrijk voor de rust in mijn hoofd.”

Een eerdere testperiode bij eersteklasser OH Leuven leverde geen contract op. “Trainer Marc Brys was nochtans tevreden over mij. Desondanks voelde ik een zekere aarzeling van hun kant. Ik begrijp dat meerdere clubs twijfelden over mijn toekomst als voetballer, en daarom de stap niet durfden zetten, maar ik ben van kop tot teen gescreend. Uit die resultaten kun je niets slechts halen. De oefenduels die ik meedeed bij OHL en Beveren voelden onmiddellijk goed aan. Ik hoefde niet onder te doen voor het niveau van mijn teammaats. Dat stelde mij gerust.”

Coopman komt over van de Great Old, waar hij door twee kruisbandletsels op dertien optredens bleef steken in drie seizoenen. “Ik had nog een optiejaar, maar ik besefte goed genoeg dat Antwerp geen liefdadigheidsinstelling is. De signalen vanuit de club waren snel duidelijk, ook al heeft Antwerp gedurende mijn lange revalidaties altijd correct gehandeld. Van het bestuur tot de fans, niemand liet me vallen. Daarom kan ik over Antwerp geen slecht woord zeggen.”

Na passages bij Club Brugge, Zulte Waregem, KV Oostende en Antwerp is Coopman bij Beveren aan zijn vijfde Belgische club toe, weliswaar in de Challenger Pro League. “Mijn ambitie is om met deze ploeg naar 1A terug te keren. Maar eerst wil ik weer de voetballer worden die ik was voor alle blessureleed.”

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio