Brasserie-restaurant Oliver was 32 jaar een begrip op de Lammerenberg in Massenhoven. 

Brasserie-restaurant Oliver was 32 jaar een begrip op de Lammerenberg in Massenhoven. ©  kristin matthyssen

Brasserie-restaurant Oliver na 32 jaar dicht: “Sommige klanten sturen berichtjes dat ze onze oesters al missen”

Massenhoven -

De bekende brasserie-restaurant Oliver op de Liersebaan in Massenhoven is dicht. Na 32 jaar hebben Griet Vanhove (48) en Peter Nuyts (60) het hectisch horecaleven vaarwel gezegd. Briljantimmo zoekt nu een koper/overnemer. “Liefst in de horeca, maar ook andere invullingen zijn mogelijk”, zegt Griet, die alle klanten nog eens uitdrukkelijk wil bedanken voor het jarenlang tafelen.

Kristin Matthyssen

Twee jaar geleden vierde brasserie Oliver op de Liersebaan in Massenhoven haar dertigjarig bestaan. Vorig jaar kondigden stichters-zaakvoerders Griet Vanhove en Peter Nuyts aan dat ze verlangden naar een rustiger leven. Meer dan dertig jaar zes dagen op de zeven werken, met een keuken die doorlopend open was van 11 tot 21.30u, heeft zijn sporen nagelaten. “Maar tot we de juiste koper gevonden hebben, is de continuïteit gegarandeerd”, zei Griet toen.

Een jaar later hebben ze dan toch de deuren gesloten. “Peter zijn gezondheid liet het niet meer toe om het zware werk te doen. Hij kampt al langer met een rugletsel. De laatste maanden heb ik de zaak met Paulien (25) en Marie (21) gedaan”, vertelt Griet. “We wilden ook ons personeel met het grootste respect behandelen en alle opzegtermijnen uitdoen. Maar het begon echt zwaar te worden. Tot de laatste service was het heel druk. Wij hebben geweldige klanten gehad.”

Restaurant brasserie Oliver op het kruispunt van de Liersebaan en de Massenhovensesteenweg. 

Restaurant brasserie Oliver op het kruispunt van de Liersebaan en de Massenhovensesteenweg. ©  kma

Het afgelopen jaar is er wel interesse geweest van overnemers uit de horecawereld. Oliver is altijd een zeer bloeiende zaak geweest, zowel populair voor zakenlunches als voor families. “Maar omdat we zowel graag gebouw en handelszaak verkopen, moet de bank ook meewillen, en we zien dat het voor jonge horeca-ondernemers niet makkelijk is op dat vlak. Door de uitzonderlijke ligging op een druk kruispunt vlakbij, is er ook wel interesse voor andere invullingen. Zo toonden een apotheek, een boekhoudkantoor, een fruitwinkel en zelfs een dagbladhandel interesse. We moeten gewoon nog wat geduld hebben. Een klant die zelf een immobedrijf heeft, Briljantimmo, zal dat nu verder behartigen.”

Griet schrikt er zelf wel wat van hoe populair de as Liersebaan toch is. “Je zit hier met de troef van de op- en afrit in Massenhoven en de grote carpoolparking is er nog bijgekomen. We merkten zelf dat voor zakendiners die ligging altijd een groot pluspunt is geweest.”

Frans Gerniers

Op 14 september 1990 openden Griet en Peter Nuyts hun zaak in het gebouw waar vroeger het legendarisch café Lammerenberg van de gewezen rijkswachtcommandant Frans Gerniers was gevestigd. Een succesvolle horecazaak die al 32 jaar bestaat onder dezelfde stichters-zaakvoerders: op de N14 zal het een unicum zijn. Sommige klanten kwamen al 32 jaar elke zondag eten. Er waren zelfs klanten die hun zoontje Oliver noemden.

Griet (rechts) en dochter Marie in de keuken bij de viering van dertig jaar Oliver met links de kelner en bordenwasser toen. 

Griet (rechts) en dochter Marie in de keuken bij de viering van dertig jaar Oliver met links de kelner en bordenwasser toen. ©  Kevin Verboven

Brasserie-restaurant Oliver stond bekend om zijn vis- en schelpdieren en vleesgerechten. “Oesters, fruits de mer: dat waren onze specialiteiten. Eigenlijk waren wij nog een klassiek restaurant dat de seizoenen volgde, met het wildseizoen, of verse Oosterscheldekreeftjes als het de tijd van het jaar was. We hadden ook een heel uitgebreide menukaart, geen A4’tje.”

Griet, Peter en de kinderen zijn alle klanten enorm dankbaar. “Het eerste weekend vrijaf was echt wennen”, zegt Griet. “Sommige klanten sturen al berichtjes dat ze onze oesters missen. Anderen zeiden dat Oliver een certitude, een zekerheid, was. Als ze een feestje organiseerden en ze wilden gerust zijn dat alles in orde was, reserveerden ze bij Oliver. Als je dat hoort kan je met een gerust hart afscheid nemen.”

Vastgoed

Jobs in de regio