Zondag 21 augustus opnieuw sjachermarkt. © evdw

Nieuwe formule moet heropstart sjachermarkt Lillo ten goede komen

Lillo -

Al decennialang wordt Lillo de eerste zondag na 15 augustus overspoeld door duizenden bezoekers van de sjachermarkt. Deze maand wordt de rommelmarkt heropgestart. Om alles vlotter te laten verlopen hanteert de organisatie een nieuwe formule.

Op 21 augustus is Lillo opnieuw het decor voor sjacheraars en schattenjagers. Dat is in elk geval de bedoeling. De drukbezochte rommelmarkt blikt echter terug op enkele moeilijke jaren en dat komt niet enkel door corona.

Een kwarteeuw zorgde de familie Van Agtmael voor een vlekkeloze organisatie. Een half jaar op voorhand startte de voorbereiding van een nieuwe sjachermarkt. Toen de familie besliste om te stoppen, namen diverse organisaties het over. Niet altijd met succes. De sjachermarkt is nu in nu in handen ervaren organisatoren: Guy Van de Ven, Philippe Van Iersel en Hugo Quirijnen.

Philippe Van Iersel: “Deze editie op poten zetten is een moeilijke klus, omdat we geen gegevens hebben van de vorige edities. Daarom hebben we een nieuwe formule uitgedokterd. Op dinsdag 16 augustus krijgt de sjachermarkt voor het eerst een kijkmoment tussen 17 en 20u. Zonder de info van vorige edities is het niet evident om alle standhouders op hun zelfde plekje te zetten. Met deze nieuwigheid zien de deelnemers vooraf waar ze zondag 21 augustus hun stand kunnen bouwen. Door die info op voorhand te geven, hopen we dat het zondag gemakkelijker verloopt. Het systeem van een kijkdag in het wereldje van de rommelmarkten wel uniek”, verzekert Philippe Van Iersel. (evdw)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio