Peter Wouters was even supersuperschepen. © Jan Van der Perre

Peter Wouters even Antwerps ‘supersuperschepen’

Antwerpen -

Peter Wouters (N-VA) vervangt naast Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) ook nog eens vier schepenen. Het gaat niet alleen om schepenen van zijn eigen partij, maar ook om Open Vld-schepen, Erica Caluwaerts. Dat is dus de helft van het Antwerpse schepencollege.

Sacha Van Wiele

Tijdens de vakantie laten schepen zich tijdelijk vervangen door een collega in het schepencollege. Wouters verving de helft van het schepencollege en was dus ‘supersuperschepen’.

“Ik verving tot en met maandag vijf collega’s, onder wie burgemeester De Wever”, zegt Wouters. “Het is nu niet dat ik daardoor een pak extra vergaderingen heb. In de zomervakantie is het rustig. Als waarnemend schepen zet ik vooral meer handtekeningen onder documenten in dossiers van de collega’s. Als waarnemend burgemeester heb ik een rechtstreekse lijn met het kabinet van de burgemeester. Het maakt deze rustige periode wel boeiend.”

Wouters vertrekt dan zelf volgende week met vakantie, maar zal tijdig terug zijn voor de Rubensmarkt. Hij is nu eenmaal bevoegd voor markten. Het zal dan aan schepen Koen Kennis (N-VA) zijn om op de dossiers te letten van enkele collega’s, onder wie die van burgemeester De Wever.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Peter Wouters