‘X Factor’ deelt nooit vertoonde beelden van auditie Harry Styles: zanger kreeg tweede kans na heel valse start

De carrière van wereldster Harry Styles (28) startte in 2010 toen hij talentenjacht X Factor won en deel werd van One Direction. Maar het heeft niet veel gescheeld of er was geen sprake van Styles in de boyband. Uit nooit vertoonde beelden blijkt dat de Brit geen al te beste beurt maakte tijdens zijn eerste auditie.

edb

Afgelopen weekend gooide X Factor UK het volledige fragment van Harry Styles’ auditie online, zo’n twaalf jaar na datum. Daarin is een sympathieke 16-jarige Harry te zien, die erg op zijn gemak lijkt tijdens een praatje met jurylid Simon Cowell. Zodra hij moet gaan zingen, nemen de zenuwen echter de overhand. Styles zingt de hit Hey Soul Sister van Train, maar niet zonder enkele erg valse noten.

Simon Cowell onderbreekt Harry en vraagt hem iets acapella te zingen. “Misschien is het de muziek die je van de wijs brengt”, klinkt het. Dat blijkt te kloppen, want Styles’ versie van Isn’t she lovely van Stevie Wonder maakt wel indruk. Twee van de drie juryleden stemmen hem naar de volgende ronde, de rest is geschiedenis. Destijds werd alleen de tweede poging van Styles uitgezonden op televisie.

Vastgoed

Jobs in de regio