© atv

Kinderdagverblijf Biejoekes nog zeker tot eind augustus dicht

Zoersel -

Kinderdagverblijf Biejoekes in Zoersel blijft nog zeker dicht tot en met 31 augustus. Eind mei werd de crèche geschorst bij hoogdringendheid, voor op z’n minst twee maanden, werd toen gezegd. Nu blijkt die periode uitgebreid tot vier maanden. Daarna zal Kind en Gezin oordelen of de uitbaatster aan alle voorwaarden kan voldoen om opnieuw baby’s en peuters op te vangen.

Tussen 17 en 20 mei kwamen er drie klachten binnen van ouders en een melding van verontrusting. Op basis van die informatie maakte Kind en Gezin zich zorgen over de fysieke en psychische integriteit van de kinderen. Ook de Zorginspectie toonde zich bezorgd over wat toen het pedagogisch onvermogen van de initiatiefneemster werd genoemd. Zij zou de kinderen op een ongepaste manier aangepakt hebben. De ouders hielden het in een korte reactie dat de wil om te verbeteren aanwezig was bij de initiatiefneemster van de crèche en traden niet in detail over de incidenten.

De Biejoekes heeft een ver­gunning voor zestien baby’s en peuters. Eind deze maand komt er een nieuwe evaluatie om te zien of het kinderdagverblijf wel aan alle voorwaarden voldoet. (kma)

Aangeboden door onze partners