Cody Simpson: zanger, liedjesschrijver en nu ook gouden medaille zwemmer

De Australische popzanger Cody Simpson won afgelopen weekend goud voor Australië op de Gemenebestspelen, een vierjaarlijkse sportwedstrijd voor landen die lid zijn van het Gemenebest. De Britse koningin Elizabeth II is het symbolische hoofd.

avw

Tijdens de Gemenebestspelen van 2018 trad Cody Simpson nog op voor de Britse koningin. Een jaar later sloot hij zich aan bij een zwemclub in Los Angeles, en dat werpt duidelijk zijn vruchten af.

De Australiër was afgelopen weekend opnieuw van de partij, maar nu als deelnemer. Cody Simpson promoveerde naar de topklasse van de topsport, hij won goud samen met de Australische estafetteploeg op de 4x100 meter vrije slag voor mannen in Birmingham, Engeland. Zijn volgende doel staat ook al vast: de Olympische Spelen van Parijs.

De succesvolle popzanger, die je kan kennen de nummers “All day” of “Iyiyi”, werd op zijn 14e ontdekt op YouTube, hij zong covers van onder andere Justin Timberlake en Jason Mraz. Desondanks besliste Simpson om zijn zangcarrière opzij te zetten en voor de zwemsport te gaan, en met succes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio