De bezoekers maakten kennis met uiteenlopende muziekstijlen. 

De bezoekers maakten kennis met uiteenlopende muziekstijlen. © RR

Vier dagen Sfinks Mixed was goed voor 75.000 bezoekers

Boechout -

Sfinks Mixed heeft opnieuw duizenden toeschouwers naar het Molenveld van Boechout gelokt. Zondagnacht klopte de organisatie af op bijna 75.000 bezoekers.

Filip Spoelders

Sinds Sfinks Mixed een gratis festival werd, rondt het geregeld de kaap van de honderdduizend muziekliefhebbers. Ook tijdens de laatste volwaardige editie voor corona in 2019 ging de teller hier boven. De eerste grote editie na corona moest het dus stellen met bijna 75.000 gasten verspreid over vier dagen.

Toch blikt de organisatie terug op een geslaagd evenement. “Duurzaamheid, gendergelijkheid, toegankelijkheid en diversiteit waren zoals steeds de motor van Sfinks. Meer dan duizend vrijwilligers zorgden ervoor dat iedereen kon genieten.”

Meer dan duizend vrijwilligers waren vier dagen in de weer.

Meer dan duizend vrijwilligers waren vier dagen in de weer. © RR

Met de dertigduizend bezoekers die dit voorjaar tijdens het tweedaagse Sfinks Mundial opdaagden, komt het evenement dit jaar trouwens ook aan de honderdduizend. Sfinks Mixed ontving artiesten van over de hele wereld en koos voor een evenwichtige gendermix door evenveel mannelijke als vrouwelijke artiesten te programmeren. “Dit is een bewuste keuze. We vinden het al jaren een evidentie om een evenwichtig programma te presenteren”, besluit organisator Patrick De Groote.

Wie het festival nu al mist, kan donderdag 27 tot en met zondag 30 juli 2023 reeds vrijhouden in de agenda voor de volgende editie. (fisp)

Vastgoed

Jobs in de regio