Drama voor Tarik Tissoudali: zes maanden out en geen WK

Zijn vrees is werkelijkheid geworden. Tarik Tissoudali scheurde afgelopen weekend tijdens AA Gent - STVV zijn kruisband en is zes maanden buiten strijd. Dat houdt in dat hij zeker het WK met Marokko zal missen en wellicht ook een transfer in het water ziet vallen.

yala, ssg, vva, kofr

Tegen STVV moest Tissoudali al na een halfuur naar de kant met last aan de rechterknie en daarna verliet hij het stadion op krukken. De speler vreesde toen zelf al voor een gescheurde kruisband.

“Ik heb mijn laatste match voor minstens de komende zes maanden gespeeld”, bevestigt Tissoudali nu zelf op Instagram. “Mijn dromen vallen weg, maar Allah heeft altijd een beter plan. Ik beloof dat ik sterker terug kom. Ik wens mijn team het beste dit seizoen en tegen de play-offs zal ik er opnieuw staan. Tijdens het WK zal ik volop voor Marokko supporteren.”

Dubbele klap

Een aderlating voor de troepen van Hein Vanhaezebrouck, want Ti Ta Tarik is een van de sleutelspelers bij Gent en scoorde op de openingsspeeldag al tegen Standard.

Maar ook voor Tissoudali zelf is de zware blessure bijzonder slecht nieuws. Tissoudali zou er in principe bij zijn op het WK met Marokko en genoot concrete interesse van het Qatarese Al-Rayyan, dat een monstercontract van drie jaar zou hebben klaarliggen voor het Gentse goudhaantje. In het Midden-Oosten kon hij wel een grootverdiener (jaarlijks tussen de 2 à 3 miljoen euro netto) worden, wat hij momenteel bij Gent tot zijn frustratie niet is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KAA Gent

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL