Engelse speelsters vallen al zingend en dansend persconferentie van eigen coach binnen, na behalen van Europese beker

“It’s Coming Home!” Vorig jaar tijdens Euro 2020 klonk het een maand lang uit de kelen van de Engelse fans, om uiteindelijk hun ploeg op pijnlijke wijze te zien sneuvelen tegen Italië in eigen Wembley. Maar een jaar na de desillusie bij het mannelijke Engelse elftal, zorgden de vrouwen zondagavond voor eerherstel door de Europese beker wél naar huis te brengen. De manier waarop de Engelse speelsters na de wedstrijd de persconferentie van hun coach kaapten was dan ook even begrijpelijk als vermakelijk.

joro

Engeland versloeg zondag Duitsland in de finale van Euro 2022 op eigen Wembley-grond met 2-1. De zege tegen de aartsrivaal leidde tot euforische taferelen in heel het land, en niet in het minst bij de protagonisten van de avond.

Terwijl de Nederlandse coach van Engeland Sarina Wigman na de wedstrijd de pers te woord stond, stormden haar speelsters, beter bekend als De Leeuwinnen, al dansend de perszaal binnen en zongen ze luidkeels ‘It’s Coming Home!’. Engeland claimt al jarenlang de bakermat te zijn van het voetbalspelletje en na decennia van droogte, zorgen de vrouwen er eindelijk nog eens voor dat de beker ‘naar huis’ komt.

Doelvrouw Mary Earps stal de show door, tot amusement van alle aanwezigen in de perszaal, voor de neus van haar coach, op de tafel te springen.

LEES OOK. Uitverkocht Wembley ontploft: gastland en topfavoriet Engeland pakt na verlengingen eerste Europese titel ooit

Vastgoed

Jobs in de regio