Elise Mehuys (links) liep in Lier op de 200 meter naar een nieuw pisterecord van 23”60. © GOYVAERTS

Spurtster Elise Mehuys schittert op uitzwaaimeeting en lijkt klaar voor EK in München: “Met de 4x100m moeten we voor finale durven gaan”

Elise Mehuys knalde zaterdag in Lier op haar ‘uitzwaaimeeting’ voor het EK in München naar een mooie overwinning op de 200 meter in een baanrecord van 23”60. De atlete van AC Lyra lijkt klaar om een belangrijke rol te spelen in de 4x100m-ploeg.

Bart Spruijt

Na een reeks sterke 100 meter-wedstrijden (11”53, 11”48, 11”48 en 11”52 op haar laatste vier meetings) wilde Mehuys zaterdag eens kijken wat ze op de 200 meter waard was. Het jeugdproduct van AC Lyra haalde het vrij vlot, voor een drietal buitenlandse spurtsters, in 23”60.

“Ik wilde heel graag mijn persoonlijk record verbeteren, maar het werd een evenaring”, sprak Mehuys. “Ik had op een iets snellere tijd gehoopt, maar een tweede doel was om het pisterecord van 23”82 te pakken en dat is wel gelukt. Ik vind het wel fijn om dat op mijn naam te hebben staan.”

Mehuys mocht op haar thuismeeting voor het eerst de nationale truitjes van de 4x100m showen met haar collega-spurtsters. “Over de 4x100 meter heb ik een goed gevoel. We zijn allemaal in vorm of in vorm aan het geraken. We kijken echt uit naar het EK. Vorige dinsdag in Luxemburg liepen we een goeie wedstrijd, met 43”83 doken we er voor het eerst onder de 44 seconden. Bovendien zat er zeker nog wat speling op de wissels. We hebben nu nog een tweedaagse trainingsstage gepland met heel de ploeg in Leuven. Als we daar nog wat aan de wissels kunnen werken, komt het helemaal goed. Met onze tijd staan we nu elfde in Europa. De top acht is dan niet meer ver weg. Volgens mij mogen we in München op een finaleplaats mikken.”

De Belgische 4x100m-mannenploeg is tegenwoordig gekend als de Belgian Falcons, de vrouwelijke estafette heeft nog geen naam. De spurtsters zelf doen er voorlopig geheimzinnig over.

“Ik denk dat we op stage de knoop over onze teamnaam zullen doorhakken. We willen er niet te snel over gaan, want het is een naam die nog lang zal moeten meegaan.”

Arne Min sterk bij comeback

Het hoogspringen in Lier draaide uit op een spannend duel tussen Jef Vermeiren uit Bevel en lokale Lierenaar Arne Min. Beide springers geraakten over 2m12, maar Vermeiren had daar één foutsprong minder voor nodig.

“Dit had ik totaal niet verwacht bij mijn rentree”, bekende Min, die terugkeerde na een kuit­blessure. “Het inspringen ging goed en dat gaf vertrouwen. Bij bijna al mijn sprongen geraakte ik er tegen mijn gewoonte in over bij de eerste poging. Dat hielp enorm, want zo bleef ik fris. Deze prestatie geef me vooral heel veel vertrouwen. Dit is een mooie boost om er nu nog een maandje vol tegenaan te gaan en alles op alles te zetten voor het BK beloften in september.”

Het scheelde geen haar of Min had zelfs gewonnen. “Maar toch overheerst vooral de tevredenheid: zowel over de plaats als over de prestatie. Vooraf had ik gedacht om misschien twee meter à 2m05 te springen. Het scheelde uiteindelijk één foutsprong, maar ik heb niet het gevoel dat ik de zege verloren heb. Ik heb de tweede plaats gewonnen.”

Vastgoed

Jobs in de regio