Na een tot hiertoe frustrerende zomer was het gisteren in één klap dubbel feest voor Helena Verbeeck. 

Na een tot hiertoe frustrerende zomer was het gisteren in één klap dubbel feest voor Helena Verbeeck. © GOYVAERTS

Verdiende dubbelklapper voor beresterke Helena Verbeeck

Hoogdag voor Helena Verbeeck in het Belgian Circuit. De 24-jarige speelster van TC Wingfield in Mechelen sloot een beresterke week af met overwinningen op zowel TC De Lusthoven als TC De Pollepel.

Nog geen toernooi gewonnen deze zomer en dan plots een dubbelklapper. Het overkwam Helena Verbeeck (105 punten, nummer 46) gisteren met zowel zeges in Duffel als Arendonk. Op het vier sterrentoernooi van TC De Lusthoven overtuigde Verbeeck eerst tegen Amber Bourguillioen (95 punten, nummer 136) en Sara Pantelic (95 punten, nummer 138), alvorens ook in de finale sterk voor de dag te komen. In die eindstrijd kwam de speelster van TC Wingfield tegenover eerste reekshoofd en topfavoriete Charlotte Swaans (105 punten nummer 38) van TC Lovanium te staan. Met een droge 6-3 en 6-0 gunde Helena Verbeeck haar concurrente amper een voet in de match.

Alsof die overwinning nog extra kleur nodig had etaleerde Verbeeck haar uitstekende vorm eveneens op TC De Pollepel. Daar slalomde ze ook al zonder enig setverlies langs Charlotte Dupont (95 punten, nummer 162) en Leoni Daems (95 punten nummer 157) van TC Kromveld. In de finale kwam Verbeeck tegenover de jonge Mette Steegmans (95 punten, nummer 129) van Tenkie te staan. In een ware thriller werd het 3-6, 6-3 en 6-2.

In Heren 1 pakte topfavoriet Arnaud Destrebecq (110 punten, nummer 46) de hoofdprijs in Duffel. Hij haalde het in de finale met 2-6, 6-3 en 6-3 van Liam Dielen (105 punten, nummer 109) van TC Het Zeen Sterrebeek. Voor Destrebecq was het zijn tweede zege op rij, nadat hij vorige week ook al zegevierde op TC Gym.

In Heren 2 (75-90 punten) in Duffel viel thuisspeler Daniel Hernandez (75 punten) nipt naast de hoofdprijs. Hernandez was van uit de kwalificaties tot in de finale geraakt, maar moest dan nipt met 7-5 en 7-6 (0) de duimen leggen voor Senna De Preter van TC Keerpunt. Die had op zijn beurt eveneens het parcours afgelegd van uit de kwalificaties. (kugu)

Vastgoed

Jobs in de regio