Glenn Bouwmeester (links) opende de score bij Puursica. 

Glenn Bouwmeester (links) opende de score bij Puursica. © GOYVAERTS

Broertjes Bouwmeester knallen Kalfort Puursica naar volgende ronde: “Deze prestatie is hoopgevend voor de toekomst”

Met een klinkende 7-1 overwinning kwalificeerde Kalfort Puursica zich voor de tweede ronde van de Beker van België. Met twee doelpunten en twee assists had Glenn Bouwmeester een groot aandeel in de zege.

Johan Peeters

De bezoekers van Toekomst Relegem spelen een reeks hoger dan vierdeprovincialer Kalfort Puursica, maar daar was in de bekerwedstrijd weinig van te merken. Het was Glenn Bouwmeester die even na het halfuur de score opende. “De wedstrijd ging tot dan goed op en neer maar ik had wel het gevoel dat we zeker niet moesten onderdoen voor onze tegenstander. Ik vond ons na de pauze fysiek zelfs sterker maar dat heeft misschien te maken met het feit dat we ondertussen al drie weken aan het trainen zijn. Ik denk dat er weinig ploegen zijn die al zo ver staan in de voorbereiding”, aldus Glenn Bouwmeester, die samen met zijn broer de tegenstrever in de vernieling speelde.

Melvin Bouwmeester scoorde zelfs een hattrick maar toen was Glenn Bouwmeester al met een applausvervanging naar de kant gehaald. “Telde dat laatste doelpunt wel?”, grapte de jongste van de twee broers alvorens opnieuw het feestgedruis in de kleedkamer op te zoeken.

Ook trainer Patrick Schoeters was uiterst tevreden na afloop van de bekerpartij. “Ik zag veel goede dingen en dat is hoopvol voor de toekomst. Volgende week krijgen we met Bocholt een stevige tegenstander over de vloer en in principe is het bekersprookje dan ook voorbij. Het zal een goede waardemeter zijn om te zien hoe ver we staan in onze voorbereiding”, aldus Schoeters, die vorig seizoen met Kalfort Puursica op een haar na de promotie miste en dat komend seizoen hoopt te compenseren.

“Het is altijd moeilijk om vooraf te zeggen dat we gaan promoveren maar we gaan er in elk geval alles aan doen. We haalden enkele serieuze versterkingen binnen zodat we in principe sterker staan dan vorig seizoen. Met ex-speler Kenny Laevaert als T2 klikt het ook en hij is zeker een meerwaarde voor onze technische staf.”

Vastgoed

Jobs in de regio