Het podium gisteren in Mol-Sluis, met naast de zusjes Druyts uiterst rechts Jinse Peeters. © Mpics

Thuisrijdster Jinse Peeters blijft ondanks derde plaats toch ontgoocheld achter in Mol-Sluis: “Ik denk echt dat er meer mogelijk was”

Familiefeestje op het PK voor vrouwen gisteren in Mol-Sluis. Met Jessy en Kelly Druyts namen de Wilrijkse zusjes de eerste twee plaatsen in. Thuisrijdster en medeorganisator Jinse Peeters legde beslag op de derde plaats. Helemaal tevreden met die podiumplaats was ze echter niet.

lver

“Ik kan niet zeggen dat ik zo dadelijk voldaan op het podium ga staan”, sprak Jinse Peeters onmiddellijk na afloop van het PK. “Ik heb echt het gevoel dat er meer inzat. Bij het ingaan van de laatste kilometer zat ik nog perfect in het wiel van mijn Nederlandse ploeggenote Ilse Grit (die de open wedstrijd trouwens won, red.). Nauwelijks tweehonderd meter later was ik haar wiel echter kwijt en moest ik me nog een weg banen langs verschillende andere rensters. Daarbij kwam ik zelfs nog bijna in de nadars terecht.”

Wout van Aert-toestanden

De Molse kon in eigen huis rekenen op een groot aantal supporters. De naam Jinse werd meermaals en zeer luidruchtig gescandeerd. “Het zijn nog geen Wout van Aert-toestanden, maar hier ben ik toch ook al heel erg door gecharmeerd. (lacht) Al had ik het ergens wel verwacht dat er een pak vrienden en familieleden zouden komen kijken. Maar goed, over het hele parcours hoorde ik meermaals mijn naam. Het deed me echt wel wat, die vele aanmoedigen. Net daarom ook dat ik zo graag in het midden van het podium had gestaan.”

Peeters hoopt ook dat ze door haar optreden jongeren kan inspireren. “Vele van de aanwezige kinderen hebben thuis al een papa of mama die met de fiets rijdt. Als ik hen dan door mijn prestatie het beslissende zetje kan geven, is dat heel graag gedaan. Het valt me trouwens op dat er hier veel jonge meisjes onder de toeschouwers waren. Ook dat doet me enorm veel plezier.”

In september hervat de 23-jarige renster van Proximus Alpha­motorhomes Doltcini ook weer in het veld. “Stilaan ga ik mijn focus weer naar de cross verleggen. Zo zal de crossfiets weer meer van stal mogen en ga ik ook in de vakantie geregeld een crosstraining inplannen”, aldus de studente ­orthopedagogie aan de Thomas ­More-hogeschool in Geel.

Vastgoed

Jobs in de regio