Dave De Herdt: “Ik ben niet de trainer die meteen om versterking roept. Turnhout werkt vanuit een duidelijke filosofie: tachtig procent jeugdspelers en als er gaten vallen in eerste instantie kijken naar de jeugd.” © GOYVAERTS

KFC Turnhout stelt Dave De Herdt (ex-RC Mechelen) aan als opvolger van Tibor Balog: “Ik wil verderbouwen op het werk van Jo Christiaens”

Een week na het ontslag van Tibor Balog stelde promovendus KFC Turnhout zaterdagavond Dave De Herdt voor als diens opvolger. “Met een contract voor twee seizoenen willen we zeker iets verwezenlijken op langere termijn”, zegt de trainer die Racing Mechelen vorig seizoen naar de titel loodste.

Bart D’haene

Dinsdag zat Dave De Herdt (41) al in de tribune tegen eerste­nationaler Heist, zaterdagavond zag de nieuwe trainer zijn spelersgroep aan het werk in de 1-3-oefen­nederlaag tegen de beloften van Antwerp, straks ook uitkomend in eerste nationale. Jef Coeckelbergs was de Turnhoutse doelpuntenmaker van dienst, halfweg de eerste helft scoorde hij de gelijkmaker.

“Zaterdag voor die wedstrijd kwamen we opnieuw bijeen en werden de onderhandelingen afgerond”, zegt De Herdt. “Uit de onderlinge confrontaties met RC Mechelen vorig seizoen tegen KFC Turnhout wist ik dat mijn nieuwe club over een heel goede kern beschikt met jong geweld, enthousiasme en veel motivatie. Jo Christiaens heeft hier schitterend werk verricht. Er staat een ploeg en Jo heeft de sleutel gevonden om deze ploeg goed te laten voetballen. Ik zal verder­bouwen op het werk en systeem van vorig seizoen én mijn accenten eraan toevoegen. Met iets meer ervaring had KFC Turnhout vorig seizoen nog hoger kunnen eindigen. Een reeks hoger is ons eerste doel het behoud verzekeren. Bij de meeste clubs zijn spelers in de A-kern afgewerkte producten, bij KFC Turnhout lopen er nog wat ruwe diamanten tussen. Ik ben benieuwd hoe de jonge spelers zich verder zullen ontwikkelen. Enkele clubs in tweede afdeling - een moeilijke reeks - mikken sowieso op promotie, wij willen een rustig en mooi seizoen waarin we voortdurend zullen moeten knokken.”

De Herdt liet niets aan het toeval over en sleutelde zelfs al aan het programma. “Komend weekend volgt de eerste bekerwedstrijd. We spelen in Wallonië tegen Entite Manage, een onbekende tegenstander. Maar ik wil absoluut met een resultaat naar huis. Daarom heb ik het oefenprogramma aangepast. Dinsdagavond spelen we een oefenduel tegen eerste­nationaler Hoogstraten, ik heb extra wedstrijden nodig. We trainen woensdag, donderdag en zaterdag. Ik ben niet het type trainer dat meteen om versterking roept. Twee jaar geleden is Lyra-Lierse zonder noemenswaardige versterking gepromoveerd. KFC Turnhout werkt vanuit een duidelijke filosofie: tachtig procent jeugdspelers en als er gaten vallen in eerste instantie kijken naar de jeugd. In die zin is het ook knap dat de club de sterkhouders niet liet vertrekken, hoewel er voor heel wat spelers interesse was.”

Vastgoed

Jobs in de regio