©  Mpics

Jessy Druyts pakt provinciale titel, zus Kelly kaapt het zilver weg in Mol-Sluis: “Best speciaal om naast mijn zus op het podium te staan”

Met Jessy en Kelly Druyts als nummers één en twee was het PK voor dames elite een heuse familie-gelegenheid. Thuisrijdster en medeorganisator Jinse Peeters legde beslag op de derde plaats.

lver

“Ik ben natuurlijk blij en fier dat ik hier de provinciale titel kan veroveren”, reageerde winnares Jessy Druyts na de podiumceremonie. “Maar nog specialer is het dat ik hier samen met mijn oudere zus op het podium mag staan. Ook mama stond al glunderend foto’s te maken van deze unieke gebeurtenis.”

De renster van het Multum Accounts Ladies CT werd in deze open wedstrijd (rensters van buiten de provincie mochten ook meerijden, red.) overall vierde. De overwinning ging naar de Nederlandse Ilse Grit. “Het is niet altijd evident als fulltime mama van twee. Ik combineer het fietsen dan ook nog eens met mijn job als personal coach. Wat de globale wedstrijd betrof had ik wel een vermoeden dat ik net wel of net niet op het podium zou staan. En dan is het ook logisch dat je niet ver van de provinciale titel zit. Al was deze wedstrijd zeker geen doel op zich.”

Zus Kelly (Bingoal Casino Chevalmeire) kon zeker ook leven met de zilveren medaille. Overall finishte ze als zesde. “Eigenlijk besliste ik pas last minute om hier deel te nemen. Pas zaterdag kwam ik terug van een Spaanse vakantie. De hitte daar en de langdurige autorit met de drie kinderen zorgden ervoor dat ik de laatste dagen niet veel heb geslapen. Dan lijkt het me logisch dat ik met dit resultaat niet echt rekening had gehouden.”

Haar spurt was ook niet perfect. “Door de hectiek verloor ik het wiel van mijn ploeggenotes. Jammer want zo was het voordeel dat ik had ten opzichte van Jessy kwijt. Eens ze over mij kwam kon ik niet meer reageren.”

Vastgoed

Jobs in de regio