Het podium bij de eerstejaarsnieuwelingen gisteren in Brasschaat. Van links naar rechts: Jef Du Bin, Jasper Christiaens en Kempenaar Siebe De Naeyer. © mvh

Siebe De Naeyer pakt brons in Brasschaat, Yorhan Janssens ontroostbaar vanwege pech: “Het podium had me echt niet kunnen ontsnappen”

Net als bij de meisjes-nieuwelingen eindigde de nationale titelstrijd bij de eerstejaarsnieuwelingen gisteren in Brasschaat op een massaspurt. Oost-Vlaming Jasper Christiaens bleek uiteindelijk de snelste, Kempenaar Siebe De Naeyer werd knap derde.

Karel Lemmens

“Ik ben zeker niet ontgoocheld omdat ik pas derde ben geëindigd”, sprak De Naeyer. “Schrijf maar op dat ik daar zeer tevreden mee ben. Vooral dan omdat ik dit seizoen anderhalve maand niet in competitie kon uitkomen. Ik heb een maand gesukkeld met een ziekte op mijn luchtwegen. De dokters vonden niet meteen waar dat precies vandaan kwam. Kort daarna volgden dan de examens, waardoor ik evenmin kon trainen. Ik was naar het BK afgezakt met de gedachte om in de spurt een top tien of in het beste geval een top vijf proberen te rijden. En kijk, nu sta ik zelfs op het podium. Daar had ik vooraf niet van durven te dromen. Ik had nochtans niet heel mijn wedstrijd afgestemd op de eindspurt. Zo heb ik een tweetal keer geprobeerd weg te gaan op die kasseistrook en heb ik geprobeerd om de koers mee te maken. Wegraken bleek echter onmogelijk”, aldus de renner van Team Kempen.

Kettingproblemen

De tweedejaarsnieuwelingen leverden in Brasschaat de mooiste en spannendste titelstrijd van de middag af. Yorhan Janssens stak enkele ronden voor het einde samen met twee anderen het vuur aan de lont. Zes renners vonden het de moeite waard om de sprong naar het leidende trio te maken. Daar kregen ze geen spijt van, want het negental bleef voorop en mocht spurten voor de driekleur. Uiteindelijk was de zege voor de Vlaams-Brabander Bern Zimmermann, die won met enkele lengten voorsprong.

Yorhan Janssens werd dan weer niet beloond voor zijn puike inspanning. “Ik zat goed bij aanvang van de sprint. Ik denk dat ik het goeie wiel gekozen had, maar toen ik versnelde en erover ging, kwam ik plots in een putje terecht, waardoor mijn ketting eraf schoot en ik een kramp of een soort verrekking in mijn been voelde. Ik durf niet te zeggen dat ik gewonnen had, maar ik had altijd op het podium gestaan. Daar ben ik zeker van.”

De renner uit Tongerlo was ontroostbaar de eerste minuten na de wedstrijd, maar na een tijdje kon hij alles toch weer een beetje relativeren.

“Zo’n mooie kans zal ik misschien niet snel meer krijgen, maar ik moet het van me afzetten. Al denk ik te mogen zeggen dat ik echt wel beter verdiend had.”

Vastgoed

Jobs in de regio