Kader Yilmaz opende de score voor Ranst. Het zou het begin zijn van een spectaculaire namiddag in Kontich. “Meestal zijn de duels met Kontich steeds kantje boord, maar deze keer waren wij veel sterker”, was Ranst-speler Yael Meeusen zichtbaar tevreden met de zege. 

Kader Yilmaz opende de score voor Ranst. Het zou het begin zijn van een spectaculaire namiddag in Kontich. “Meestal zijn de duels met Kontich steeds kantje boord, maar deze keer waren wij veel sterker”, was Ranst-speler Yael Meeusen zichtbaar tevreden met de zege. © TOM GOYVAERTS

Kontich gaat er tegen Ranst meteen uit in Beker van België: “We hebben collectief gefaald”

Kontich heeft duidelijk nog wat werk voor de boeg voor de competitiestart. De eersteprovincialer ging gisteren in de eerste ronde van de Beker van België kansloos met 0-4 onderuit tegen reeksgenoot Ranst. In eigen huis dan nog wel. “We hebben collectief gefaald”, klonk het bij Yarrith Kwik. Ranst gaat komend weekend in de tweede ronde op bezoek bij het Oost-Vlaamse Geraardsbergen.

Freddy Koopman

Bij een ontzettend zwak Kontich was verdediger Yarrith Kwik voor de gelegenheid aanvoerder. Ook hij kon niet voorkomen dat Kontich zwaar onderuitging. “Normaal is Bjorn Van Oerle aanvoerder, maar door zijn afwezigheid droeg ik de band. Ik had veel meer van de bekermatch verwacht, want in de oefenmatchen tegen ploegen uit hogere reeksen liep het vlot, omdat we het spel niet moesten maken.”

De nederlaag tegen reeksgenoot Ranst kwam dan ook hard aan bij de verdediger. “We hebben collectief gefaald, want heel de ploeg speelde onder zijn niveau. We brachten veel te weinig, maakten slechte keuzes, gaven verkeerde voorzetten en verloren de meeste duels. Ranst was gewoon scherper en gretiger. We werden dan ook terecht uitgeschakeld. Ik sluit onze eerste officiële match af met een slecht gevoel. De zware cijfers zijn echter geen drama, want we zitten in de opbouwende fase. Over vier weken willen we in de competitie revanche nemen voor deze afgang”, besloot Kwik.

Yael Meeusen (Ranst) relativeert de zege

Ook Ranst-speler Yael Meeusen had niet verwacht dat hij en zijn ploegmaats zo voor de dag zou komen. “We misten verschillende basisspelers. Daardoor kwam deze zege als een verrassing. Meestal zijn de duels met Kontich steeds kantje boord, maar deze keer waren wij veel sterker.”

“Aan de basis van het succes lag ons prima verdedigend blok, want we gaven in de hele match slechts twee halve kansen weg. Buiten Beerens speelden we met hetzelfde middenveld als vorig seizoen en aanvallend liep het ook vlot. We bewezen dat het gevaar langs alle kanten loert, want er waren vier verschillende spelers die scoorden. Deze verdiende en ruime zege is plezant en goed voor het vertrouwen, maar we relativeren het resultaat. We genieten optimaal van het bekeravontuur en het is nog altijd leuker om een match met inzet te spelen dan vriendschappelijk te voetballen.”

Vastgoed

Jobs in de regio