De Zingende Carrossier kreeg de dames aan het dansen in zijn voorhof.  

De Zingende Carrossier kreeg de dames aan het dansen in zijn voorhof.  ©  kma

“Ik ben van Zandhoven en niet van Lier” is nieuwe dorpsode van Zingende Carrossier

Zandhoven -

Omdat hij vernomen had dat het de laatste keer was dat er een straatfeest in de Bruggestraat georganiseerd zou worden, besliste Rudi Van Laer, alias De Zingende Carrossier, om voor zijn eigen huis een zangfeest met met enkele gastartiesten op poten te zetten. Leo Janssens, vroeger bekend met zijn eigen orkest uit Zandhoven, schreef en zong speciaal voor de gelegenheid een ode aan Zandhoven die zowel door hem als door De Zingende Carrossier werd vertolkt.

Kristin Matthyssen

Rudi Van Laer, bekend als autohersteller, begon enkele jaren geleden een zangcarrière als De Zingende Carrossier. Hij trad al in Tenerife op, maar ook in de legendarische Toverfluit in Halle. Dankzij zanglessen is Rudi’s stem intussen al een pak toonvaster geworden, maar het blijf toch de ambiance die primeert bij de optredens van De Zingende Carrossier.

Dolle pret. 

Dolle pret. ©  kma

“Ik ben vereerd dat Leo Janssens, die vroeger bij de gemeente Zandhoven heeft gewerkt, speciaal een nummer voor mij heeft geschreven”, zegt Rudi. “Leo is zelf een zeer goeie zanger, zijn nummers zaten vroeger zelfs in de jukebox van het café hier vlak bij het gemeentehuis. De ode die hij schreef heet ‘Ik ben van Zandhoven… daar ben ik fier op!’ Het refrein gaat onder meer: ‘Ik ben van Zandhoven en niet van Lier, ik ben van Zandhoven ‘k ga nooit van hier.’ Het is een persoonlijk nummer, want er staat ook in ‘’k ga af en toe eens gere met vakantie, dat hoeft voor mij niet al te ver van huis. Want wie van jullie geeft me de garantie, dat ’t ginder even goe zal zijn als thuis. Laat staan in Benidorm, Tenerife is enorm!

Sam en Annelies De Bruyn kwamen speciaal uit Nederland om De Zingende Carrossier te verrassen. 

Sam en Annelies De Bruyn kwamen speciaal uit Nederland om De Zingende Carrossier te verrassen. ©  kma

En dat klopt als een bus, want De Zingende Carrossier heeft een buitenverblijf op Tenerife. Zijn liefde voor Spanje kreeg hij met de paplepel mee van zijn vader, de in 2015 overleden feestburgemeester van Zandhoven, André Van Laer.

Speciaal om Rudi te verrassen waren Annelies (78) en Sam (81) De Bruyn uit het Nederlandse Heemstede naar Zandhoven gekomen. “We hebben jarenlang met vader André Van Laer en zijn vrouw op een camping in Spanje gestaan”, vertelt Annelies. “Daar leerden we ook alle kinderen kennen. Rudi leek van alle kinderen altijd al het hardst op zijn vader, en hij gaat er met de jaren nóg harder op lijken, vinden wij.” Het Nederlands stel had op Facebook reclame voor het evenement gezien en kwam onaangekondigd langs.

 

 ©  kma

Niet alleen De Zingende Carrossier en Leo Janssens traden op, ook gastzangers als Jef en Vica Van Hauwe uit Zandhoven met hun muziekgroep en Freddy Flashback uit Schilde deden hun best om de Bruggestraat te begeesteren.

 

 ©  kma

 

 ©  kma

 

 ©  kma

 

 ©  kma

Vastgoed

Jobs in de regio