Maarten Rombouts (links) met in het oranje zijn zus Laura en achter haar Senne De Meutter, met wie Laura net een huis in Halle heeft gekocht. 

Maarten Rombouts (links) met in het oranje zijn zus Laura en achter haar Senne De Meutter, met wie Laura net een huis in Halle heeft gekocht. ©  kristin matthyssen

Halle weer hélemaal ‘tropicale’

Halle-Zoersel -

Een wit zandstrand, een opblaaszwembad, drank, sangria en vette deejays: je moest zondag niet naar Boom om een stevig feestje te bouwen. De KLJ en oud-KLJ van Halle hadden hun ‘beach’ gespreid om honderden bezoekers te ontvangen op Halle Tropicale.

Kristin Matthyssen

Halle was zondag weer hélemaal tropicale. Het zijn zeker niet alleen Hallenaren die naar het evenement afzakken. Zo speelden in het zwembad de broers Maurice (9) en Cyrile (11) uit Malle samen met Mil (10) uit Zandhoven.

Pret in het water. 

Pret in het water. ©  kma

Op het witte zandstrand waar deejay VK achter de draaitafel stond genoten Nick, Steffi en Ruben uit Pulderbos van de ambiance. Ze hebben een kameraad uit Halle en komen daarom naar Halle Tropicale.

De bende uit Pulderbos. 

De bende uit Pulderbos. ©  kma

Voor Laura Rombouts (28) uit Sint-Job en Senne De Meutter (27) uit Schilde is Halle Tropicale een soort housewarmingparty. Het koppel heeft net een huis gekocht in Halle. “We komen de gemeente al wat verkennen”, zegt Laura, die haar broer Maarten uit Schoten heeft meegebracht. “En we komen ook de plaatselijke jeugdvereniging steunen: dat is ook belangrijk”, zegt Maarten, een boom van een vent met een geweldige krullenbol. Ook hun maat ‘De Witte’ is mee. De vrouwen in het gezelschap drinken sangria, de mannen houden het bij een pintje.

In de kiosk was er precies een vrijgezellenfuif aan de gang, met iemand met rode Teletubbie-kop. “Nee, wij zijn gewoon de voetballers van KFC Halle”, zeggen de feestgangers.

KFC Halle op Halle Tropicale. 

KFC Halle op Halle Tropicale. ©  kma

Halle Tropicale ontstond in de jaren negentig op initiatief van het toenmalige café De Klok, later café XL. Die kroeg is inmiddels definitief dicht. Een kleine vijftien jaar geleden nam de KLJ van Halle de organisatie over. Met de opbrengst wordt onder meer het jaarlijks kamp gefinancierd.

De helpers. 

De helpers. ©  kma

 

 ©  kma

 

 ©  kma

 

 ©  kma

 

 ©  kma

Vastgoed

Jobs in de regio