©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  

Jean-Marie Pfaff ziet SK Beveren galamatch winnen tegen Helmond Sport

Op de jaarlijkse fandag heeft SK Beveren de galamatch gewonnen tegen het Nederlandse Helmond Sport: 2-1. In een wedstrijd met twee gezichten zorgden Maderner en Hoggas voor de Beverse doelpunten.

Wim Houttequiet

Zo’n 1800 fans zagen SK Beveren de beste start nemen op de jaarlijkse fandag. Geel-blauw voetbalde voor rust enkele mooie kansen bij elkaar, het publiek genoot zichtbaar. Toch was de eerste kans voor de bezoekers. Doelman Brondeel had meteen een uitstekende redding in huis. De reactie van SKB liet niet lang op zich wachten, alleen vond Maderner doelman Havekotte op zijn weg. En na een heerlijke actie van Ribeiro Costa werd de volley van Hoggas in hoekschop verwerkt. Na een kwartier kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Maderner knikte een scherp aangesneden hoekschop van Ribeiro Costa overhoeks binnen. Doelman Brondeel kreeg voor rust nog eens de handen op elkaar met een knappe zweefduik.

Een totaal ander spelbeeld na rust. SKB liet het tempo zakken waardoor Helmond opnieuw in de wedstrijd kwam. Op het uur kwamen de bezoekers verdiend op gelijke hoogte na slap verdedigen. Beveren had moeite om zijn tweede adem te vinden, maar een kwartier voor tijd schakelde het toch een versnelling hoger. Hoggas zette eindelijk de 2-1 eindstand op het bord na een mooie aanval. Verstraete lanceerde Jacobsen op rechts, waarna de Deen de bal perfect teruglegde tot bij Hoggas, die overhoeks kon afwerken. SKB won zo zijn galamatch na een wedstrijd met twee gezichten.

 ©  BELGA

SK Beveren – Helmond Sport: 2-1

Doelpunten: 16’ Maderner 1-0, 60’ Essanoussi 1-1, 80’ Hoggas 2-1

SK Beveren: Brondeel, Mertens (71’ Jacobsen), Wuytens, Vukotic, Tshimanga (71’ Mulder), Corryn (57’ Kablan), Verstraete, Hoggas, Edmundsson (57’ Reyners), Ribeiro Costa, Maderner (71’ Barry)

 ©  BELGA

 ©  BELGA

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio