Mieke Smits met haar winnend veulen Dropje van het Blommerschot uit Zoersel. 

Mieke Smits met haar winnend veulen Dropje van het Blommerschot uit Zoersel. ©  kma

Mooiste veulens van 2022 paraderen voor jury op Antwerps kampioenschap

Pulderbos -

Op de LRV-terreinen van Pulderbos vond zaterdag het Antwerps Veulenkampioenschap plaats. De mooiste veulens die dit jaar geboren werden, passeerden er voor het oog van een kennersjury. In totaal traden zo’n 175 jonge paarden samen met hun moeder in de ring.

Iedereen mocht meedoen, er ging geen preselectie aan vooraf. De enige voorwaarde was wel dat de veulens ingeschreven waren in het stamboek van het Belgische Warmbloedpaard (BWP) of de Belgische Rijpony (BRP). Een van de gelukkigen die met een eerste prijs naar huis ging was Mieke Smits met haar B-pony Dropje van het Blommerschot uit Zoersel. Haar zoon Tjebbe Peeters (8) mocht de bloemen in ontvangst nemen, terwijl haar man de benen vanonder zijn lijf liep om veulen en merrie zo goed mogelijk voor te stellen. Met succes dus. Hun fokkerij had meerdere ijzers in het vuur, want Miekes vader Jos Smits van Stal Blommerschot in Wechelderzande werd tweede met het D-pony hengstveulen Dreamboy, notabene de allerjongste van de groep.

Jos Smits met Dreamboy van het Blommerschot, een BRP-pony. 

Jos Smits met Dreamboy van het Blommerschot, een BRP-pony. ©  kma

Dit jaar moeten de namen van de paardenveulens van het BWP met de beginletter W starten, en de BRP-ponyveulens met een D. Bij de paarden leidde dit toch heel originele namen zoals Waka Waka van het Bloemenhof uit Lier, die nog goed scoorde ook bij de dressuurmerrieveulens.

Waka Waka van het Bloemenhof uit Lier. 

Waka Waka van het Bloemenhof uit Lier. ©  kma

Dankzij de zon kwamen veel kijklustigen gewoon iets drinken op de terreinen van LRV De Dennenruiters Pulderbos. Die club organiseert op 7 augustus een gewestelijk ponytornooi en op 14 augustus een gewestelijk paardentornooi op haar terreinen aan de Kleinheide in Pulderbos waar nu de knapste veulens paradeerden.

Antwerps Veulenkampioenschap 2022. 

Antwerps Veulenkampioenschap 2022. ©  kma

 

 ©  kma

 

 ©  kma

Antwerps Veulenkampioenschap. 

Antwerps Veulenkampioenschap. ©  kma

Antwerps Veulenkampioenschap. 

Antwerps Veulenkampioenschap. ©  kma

Antwerps Veulenkampioenschap. 

Antwerps Veulenkampioenschap. ©  kma

Antwerps Veulenkampioenschap. 

Antwerps Veulenkampioenschap. ©  kma

kma

Vastgoed

Jobs in de regio