©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Ondermaatse eerste helft tegen KV Oostende levert Malinwa 0 op 6 op in competitiestart

Het was opnieuw niet het avondje van KV Mechelen aan de kust. De mannen van trainer Danny Buijs kwamen niet goed voor de dag en moesten een ondermaatse eerste helft bekopen met een 2-1-nederlaag. Een 0 op 6 is het teleurstellende balans.

Thomas Franken

Boli Bolingoli verscheen voor het eerst aan de aftrap bij KV Mechelen. Die nieuwkomer viel tegen Antwerp in en kreeg tegen Oostende van Danny Buijs de voorkeur op Alec Van Hoorenbeeck op de linksachter. Centraal achterin twee andere namen tegenover vorige week: Thibault Peyre en Dimitri Lavalée. Jordi Vanlerberghe schoof dan naar het middenveld naast Oum Gouet, die voor het eerst dit seizoen in de basis stond.

Nu ja, veel van dat middenveld heeft Vanlerberghe het eerste kwartier niet gezien. Oostende begon namelijk erg gretig en Vanlerberghe zag zich voortdurend genoodzaakt terug te zakken tot in de vijfmansverdediging in balverlies. De Mechelaars hadden het duidelijk lastig door de snelle voeten van Batzner, Ambrose en Atanga voorin bij KVO.

Slap Malinwa

De 1-0 liet dan ook niet lang meer op zich wachten. In minuut 17 stuurde Batzner Atanga alleen weg met een goeie dieptepass in de rug van Lavalée. De Ghanees verschalkte doelman Coucke. De openingstreffer werd in eerste instantie afgevlagd wegens buitenspel, maar VAR – die wél lang op zich liet wachten – bracht duidelijkheid.

 ©  BELGA

Eerder waren de Kustboys er ook al dicht bij via Atanga die Coucke onder druk zette en Batzner die op een beenveeg van de Malinwa-goalie stuitte. KVM oogde tegenover de blitzstart van KVO maar slapjes. De Kakkers moesten het stellen met een zwakke pogingen van Shved en Ngoy en een gekraakt schot van Schoofs.

Gelukkig voor de Mechelaars liet Oostende hen na de 1-0 wel wat in de match komen, wat een grotere kans opleverde. Schoofs ging zijn kans met een laag afstandsschot, Storm geraakte in de herneming niet voorbij de vingertoppen van doelman Hubert. Kans verkeken, terug naar de overkant. Daar werd de Malinwa-verdediging opnieuw ontwricht door een dieptepass, deze keer in de rug van Vanlerberghe. Batzner en Atanga, dezelfde aangever en afwerker van de 1-0, maakten de 2-0 simpel af. Een serieuze opdoffer voor de rust voor KV Mechelen, dat net stilaan in zijn ritme begon te komen.

Rood voor Albanese

Buijs deed tijdens de rust de nodige ingrepen. Bolingoli, die sowieso nog geen negentig minuten aankon, bleef in de kleedkamer voor Hairemans. Vanlerberghe schoof weer achteruit naar een driemansverdediging. De mannen van Buijs begonnen met een pak meer grinta aan de tweede helft tegenover de eerste helft. En dan gaf scheidsrechter Smet hen nog een duwtje in de rug. Albanese ging door op Storm in minuut 55, aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht. Tot Smet naar het VAR-scherm geroepen werd en rood trok. Uit de herhaling bleek dat Albanese in zijn charge op het been van Storm stond. Gevaarlijk spel en dus uitsluiting.

Tegen tien man mocht het nu wel stilaan gaan gebeuren voor KV Mechelen. Eerst knalde Oum Gouet nipt naast, daarna trapte Schoofs net langs de tweede paal. In minuut 75 viel dan eindelijk die aansluitingstreffer. Op een hoekschop belandde de bal in de kluts voor de voeten van Peyre, die er als de kippen bij was om de 2-1 te scoren. Malinwa terug in de match.

 ©  BELGA

Op dat elan ging KV op zoek naar de gelijkmaker. De aanvallende impulsen van de ingevallen Engvall en Hernandez waren in dat op zicht meer dan welkom. De Zweed dribbelde zich een weg door het zestienmetergebied, maar kon niet goed afleggen. De Mexicaan kwam goed voor zijn man bij een voorzet, maar doelman Hubert stond pal. Wat later zette Engvall het slotoffensief nog wat kracht bij met een schot uit de draai en ook Van Hecke nam een bal lekker op de slof, maar Hubert stond voortreffelijk te keepen.

In een spannend slot was het nog bibberen aan beide kanten, maar het mocht niet meer baten. KV Mechelen slaagde er niet meer in om de dubbele achterstand uit de eerste helft uit te wissen en begint zo met een 0 op 6 aan de competitie.

  • Atanga bezorgt KVO eerste zege met twee goals
  • KVO speelde ruimt half uur met tien na rood Albanese
  • KV Mechelen blijft achter met nul op zes
 • Danny Buijs en KV Mechelen op zoek naar eerste punten in Oostende: “Het wordt een pittige avond”

  KV Mechelen reist met één missie naar de kust af zaterdagavond: de nul van de tabellen vegen. Trainer Danny Buijs hoopt dat zijn ploeg meteen drie punten pakt tegen Oostende. “Want punten pakken werkt als doping voor een voetballer: het zorgt voor een boost.”
 • Jordi Vanlerberghe houdt het hoofd koel na verlies op openingsspeeldag, maar… “Niet onnozel doen: in Oostende willen we gewoon winnen”

  Nee, natuurlijk was het niet rampzalig tegen Antwerp. En natuurlijk is er na één speeldag nog geen reden tot paniek bij KV Mechelen. Dat weet ook Jordi Vanlerberghe, de patron achterin bij Malinwa. “Aan kwaliteit geen gebrek. We hebben gewoon wat tijd nodig.”
 • 17u30

  De opstellingen

  KV OostendeHubert, Tanghe, Urhoghide, Medley, Atanga, Albanese, Amade, Batzner, Rocha, D'Haese, Ambrose

  KV Mechelen: Coucke, Bolingoli, Peyre, Vanlerberghe, Walsh, Oum Gouet, Schoofs, Lavalée, Shved, Storm, Ngoy

 • Stewards KV Mechelen bieden eerste hulp bij dodelijk ongeval op snelweg richting Oostende: “Iedereen handelde in een reflex”

  De stewards van KV Mechelen boden zaterdagmiddag hulp bij een dodelijk ongeval op de A10 Jabbeke-Oostende. Ze dienden de eerste zorgen toe en zorgden ervoor dat de hulpdiensten vlot tot bij het ongeval geraakten. “We wisten meteen dat we moesten gaan helpen”, zegt hoofdsteward Filip Brosens.
 • 18u00

  Wie veegt de nul weg?

  Binnen een kwartier kijken KV Oostende en KV Mechelen elkaar in de ogen. Beide teams gingen op de eerste speeldag onderuit. KVO verloor op het veld van Anderlecht, terwijl KVM in eigen huis onderuit ging tegen Antwerp. Wie veegt als eerste de nul weg? We volgen het hier LIVE vanaf 18u15.

 • 18u04

  Scheidsrechter

  De partij wordt geleid door Wim Smet. 

 • Welk team veegt de nul weg?

  • KV Oostende pakt de zege

   33%
   15 stemmen
  • KV Mechelen wint

   40%
   18 stemmen
  • Beiden, want het wordt een gelijkspel

   27%
   12 stemmen
 • 18u15

  Aftrap door...

  Raoul Peters, 75 ondertussen, geeft als ex-coach van KVO de aftrap. 

 • 18u16 Start van de 1ste helft

 • 1 '

  Match gestart

  Malinwa heeft de match op gang getrapt. 

 • 2 '

  Uitrusting

  KVO speelt in de gebruikelijke kleuren, de bezoekers acteren in het wit. 

 • 4 '

  Shved

  Het eerste schot tussen de palen is een feit. Shved snijdt naar binnen vanop rechts en trapt naar de korte hoek. Hubert gaat goed plat en klemt het schot.

 • 5 '

  Coucke ontsnapt

  Coucke denkt tijd genoeg te hebben om de bal te ontzetten. Hij trapt de bal weg tegen de voet van Ambrose, maar gelukkig devieert het leer niet richting doel. 

 • 8 '

  Redding Coucke

  Goeie bal van Ambrose richting Bätzner. Die probeert Coucke te verslaan in de korte hoek, maar de doelman weert af met de voet. 

 • 12 '

  Gelijkopgaand wedstrijdbegin

  In de aanvangsfase houden beide teams elkaar ongeveer in evenwicht. 

 • 14 '

  Afwezigen

  Beide teams missen een aantal spelers. Zo kan Vanderhaeghe geen beroep doen op Capon, D'Arpino, McGeehan, Schelfhout en de geschorste Katelaris.
  Bij KV Mechelen zijn Malede, Wouters, Da Cruz, Vanden Eynden, Mrabti en Bijker er niet bij. 

MEER OVER KV Mechelen LIVE: Volg alle matchen live

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL