©  belga

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 4
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Westerlo te licht voor uitgekookt OHL, dat (even) alleen leider wordt

Westerlo heeft geen vervolg kunnen breien aan de knappe zege op de openingsspeeldag. Tegen een uitgekookt OHL kon het te weinig kansen creëren. Na ongelukkig handspel en rood voor Perdichizzi deed Holzhauser de boeken vanop de stip helemaal dicht.

Kersten Steurbaut

LEES OOK. Ondermaatse tweede helft tegen KV Oostende levert Malinwa 0 op 6 op in competitiestart

Het is nog vroeg op het seizoen, maar het duel tussen OH Leuven en Westerlo had al een extra inzet: de winnaar was minstens tot zondagavond alleen leider in de Jupiler Pro League. Jonas De Roeck stuurde bij Westerlo dezelfde elf als tegen Cercle Brugge het veld op, collega Marc Brys wisselde op het middenveld Gamboa in voor Malinov.

Westerlo begon fluks aan de wedstrijd, zette hoog druk en combineerde goed. Toch tot aan de zestienmeter. In de eerste tien minuten dook het al drie keer op in het strafschopgebied van Cocojaru, maar miste het precisie. Het was een beetje het verhaal van de eerste helft: veel goede intenties, te weinig gevaar. Voorzetten misten hun doel, balletjes werden slecht teruggelegd of spelers namen de verkeerde beslissing. Eén keer rukte Daci zich goed los van zijn tegenstander. Het schot van de Macedoniër spatte uiteen op de dwarsligger.

 ©  BELGA

Leep OHL

Dan speelde OHL het veel leper uit. De thuisploeg dook rond het kwartier voor het eerst voor het doel van Bolat op en het was meteen bingo. De Turkse doelman bokste een schot van Tamari niet goed weg, op de rebound van Thorsteinsson was hij kansloos. De IJslander knalde het leer hoog in doel.

In de slotfase van de eerste helft claimde de thuisploeg nog een strafschop na een contact tussen De Cuyper en Tamari. De Jordaniër ging net iets te makkelijk tegen de grond, bovendien stond hij al achter de doellijn.

 ©  BELGA

Veel enthousiasme

In het vierde kwartier ging het spel vlot over en weer. Westerlo ging met veel enthousiasme op zoek naar de gelijkmaker, de thuisploeg probeerde in de omschakeling het laken definitief naar zich toe te trekken.

De ingevallen Foster liet zich met zijn snelheid al snel gelden, maar de beste kansen waren voor Leuven. Holzhauser zag zijn schot afgeblokt door Van den Keybus, Nsingi besloot na een solo in het zijnet en Tamari vond een onbevreesde Perdichizzi op weg naar doel. De Italo-Belg gooide zich met lijf en leden in de baan van de Jordaanse kanonskogel.

 ©  BELGA

Offensief afwezig

Westerlo kon daar te weinig tegenover zetten. De Kemphanen bleven offensief afwezig en hadden het moeilijk met de snedige Leuvense prikken. Nsingi dook goed in de rug van Seigers, maar besloot van ver onbesuisd over. Een kwartier voor tijd bezweek Westerlo toch. Perdichizzi liet zich in een duel met Nsingi vallen en blokkeerde het leer met de hand. Rood en strafschop, Holzhauser stuurde Bolat de verkeerde richting uit.

Boeken definitief dicht en geen leidersplaats voor Westerlo. Die is minstens tot zondagavond 17u45 voor OHL, dat voor het eerst in haar geschiedenis met zes op zes aan het seizoen in de Jupiler Pro League begint.

  • OHL wint opnieuw met 2-0 en behoudt perfect rapport
  • Thorsteinsson en Holzhauser scoren voor de Leuvenaars
  • Perdichizzi met rood van het veld gestuurd
 • Marc Brys en OH Leuven op hun hoede voor promovendus Westerlo: “De moeilijkste wedstrijd van de vijf”

  Op de openingsspeeldag van het seizoen 2022-2023 won OH Leuven met een clean sheet (0-2) op het veld van KV Kortrijk. Zaterdagavond komt Westerlo, de kampioen in eerste klasse B van vorig seizoen, op bezoek. “Het wordt wellicht de moeilijke wedstrijd van de eerste vijf competitieduels”, beseft trainer Marc Brys. In de aanloop naar dat duel laat de T1 van OHL zijn licht schijnen over enkele thema’s
 • Maxim De Cuyper charmeert ook in 1A: “Arda Turan vroeg mijn truitje en voorspelde me een mooie toekomst”

  Stel hem op in een wedstrijd met juniores en niemand die zich vragen stelt. Maxim De Cuyper (21) heeft dan wel de looks van een schooljongen, met zijn voeten en hoofd is hij helemaal klaar om de strijd met de echte mannen aan te gaan.
 • OHL tegen Westerlo

  De promovendus Westerlo speelt voor het eerst dit seizoen op verplaatsing, nadat het vorige week opende met een knappe 2-0 overwinning tegen Cercle Brugge. Het speelt op bezoek bij OH Leuven, dat ook wist te winnen op de openingsspeeldag. Zij wonnen met 0-2 op het veld van KV Kortrijk. Wie kan deze goede competitiestart bevestigen? Volg het hier live, aftrap om 18u15.
 • Eén wissel bij de thuisploeg

  Opstelling: Cojocaru, Malinov, Thorsteinsson, Holzhauser, Al Tamari, Ouedraogo, De Norre, Patris, Pletinckx, Maertens, Nsingi
  Marc Brys voert een wissel door in vergelijking met de openingswedstrijd tegen Kortrijk. Malinov komt in de basis, Gamboa verdwijnt zo naar de bank. Verder krijgen we dezelfde spelers langs Leuvense kant.
 • Zelfde elf bij Westerlo

  Opstelling: Bolat, Perdichizzi, Van Eeno, De Cuyper, Vaesen, Daci, Seigers, Jordanov, Neustadter, Van den Keybus, Dierckx
  Geen wissels bij de bezoekers. Jonas De Roeck houdt vast aan dezelfde elf spelers die vorige week Cercle Brugge te kloppen.
 • 01' Match gestart

 • 01'

  Aftrap

  Scheidsrechter Brent Staessens heeft deze wedstrijd op gang gefloten.

 • 04'

  Goed begin Westerlo

  De Kemphanen waren al drie keer dreigend in het strafschopgebied van Leuven, maar tot concreet doelgevaar kwam het nog niet.

 • 10'

  Tamari wisselt van schoenen

  De Jordaniër moet even het veld uit om van schoensel te wisselen. 

 • 11'

  Eerste schotje

  Het eerste gevaar komt van OHL. Maertens zet goed druk bij Neustädter en verovert de bal. Hij waagt het van ver, maar Bolat is niet verontrust. 

 • 12'
  icon

  Goal!

  Thorsteinsson scoort voor OH Leuven.

  Tamari test zijn nieuwe schoenen op een voorzet van Patris, maar zijn poging wordt geweerd door Bolat. In de herneming is Thorsteinsson iedereen te snel af en kan zo van dichtbij de 1-0 binnen schieten.
 • 21'

  Daci op de kruising!

  Westerlo probeert iets terug te doen na het tegendoelpunt. Eerst wordt een poging van Dierckx nog afgeblokt, even later probeert Daci het uit een scherpe hoek, maar zijn poging spat uit elkaar tegen de kruising.

 • 24'

  Hak van Patris

  Een voorzet van Holzhauser komt niet ideaal voor Patris, maar die pakt uit met een verrassende hak. Zijn poging mist kracht waardoor Bolat simpel kan klemmen.

 • 25'

  Drankpauze

  Het is warm in het King Power At Den Dreef Stadion en dus krijgen de spelers even tijd om wat bij te tanken.

 • 28'

  De bal rolt weer

  Lang heeft de drankpauze niet geduurd, we zijn alweer aan het voetballen.

 • 30'

  Cojocaru niet in verlegenheid

  Dierckx wil wat forceren en brengt de bal voor doel. Zijn voorzet mist wat richting en zo waait die bijna in het Leuvense doel, maar Cojocaru schat de bal goed in.

 • 34'

  De Cuyper kopt over

  Daci pakt uit met een harde voorzet. Net te hard zo blijkt, want De Cuyper kan geen richting geven aan zijn kopbal.

 • 37'

  Cojocaru twijfelt

  Westerlo zet hoog druk en zo zijn ze bij OHL verplicht om de bal achteruit te spelen tot bij hun doelman. Cojocaru ziet geen mogelijkheid om uit te voetballen en kan de bal maar net op tijd wegschieten.

 • 39'

  OHL wil een penalty

  Tamari gaat tegen grond in het strafschopgebied. Er lijkt weinig aan de hand en dat vinden ook de scheidsrechter en de VAR.

MEER OVER KVC Westerlo LIVE: volg alle wedstrijden live

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL