©  ISOPIX

Indrukwekkende Luca Brecel wint eerste rankingtoernooi van het seizoen en klimt naar zijn hoogste notering ooit

Luca Brecel klopte vrijdagavond de Chinees Lu Ning (WR 34) in de finale van de Championship League (3-1). Hij schreef zo het eerste rankingtoernooi van het seizoen op zijn naam en stoomt op de wereldranglijst door naar plaats negen, zijn hoogste ranking ooit.

Marnik Geukens

Na een nederlaag (1-3) tegen Xiao Guodong (WR 38) had Luca Brecel (WR 12) in de laatste poulefase een indrukwekkende inhaalrace nodig om de finale te halen. Ondanks een 3-0 tegen Lyu Haotian (WR 45) mocht hij ook tegen wereldtopper Zhao Xintong (WR 6) geen frame prijsgeven. Brecel miste twee frames lang letterlijk geen bal en maakte in frame drie een 0-52-achterstand goed.

In de andere poule rekende Lu Ning (WR 34), die eerder al Mark Williams en Stephen Maguire naar huis stuurde, af met Stuart Bingham (WR 13), Pang Junxu (WR 53) en Ricky Walden (WR 18).

Nummer 9 van de wereld

In de finale bleef Brecel indruk maken. Zijn long pots vlogen nooit vlotter binnen maar ook Lu Ning miste zelden of nooit. De Chinees had echter zelfs aan een 67-break niet genoeg om het openingsframe op zak te steken en moest na de gelijkmaker definitief het hoofd buigen voor breaks van 72 en 100 van een ontketende Brecel: 3-1.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 27-jarige Maaslander verzekerde zich in Leicester van 33.000 rankingpunten en bijna 40.000 euro. Luca Brecel won twee jaar geleden al de Championship League, die zonder publiek wordt afgewerkt. Destijds was het nog geen rankingtoernooi, nu wel. Dankzij zijn topprestatie klimt Brecel op naar de negende plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste notering ooit.

Finale: Luca Brecel-Lu Ning 3-1. Framescores: 68-67(67), 0-73(73), 72(72)-15, 125(100)-0.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten