©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lierse boekt vlotte oefenzege tegen Knokke, aanwinst Tabekou blijft op de bank

Lierse boekte vrijdagavond in zijn voorlaatste oefenmatch een vrij vlotte 4-1-overwinning op het eigen Lisp tegen Knokke. Twee keer Guillaume De Schryver, Thibaut Van Acker en Leonardo Rocha scoorden voor de Pallieters. Kersverse aanwinst Serge Tabekou kwam nog niet in actie.

Kurt Guldentops

Geen Jens Teunckens (knie), Daan Vekemans (onderbeen) en Lennert Leemans (spierletsel) bij Lierse. Ook Brent Laes en Joeri Poelmans bleven uit voorzorg aan de kant. Kersverse aanwinst Serge Tabekou verscheen wel op het appel, maar bleef de ganse avond op de bank.

Lierse had overwicht in de eerste helft. Van Acker schoot eerst een perfecte aflegger van Rocha naast en een lobje van Tarfi zoefde over doel. Maar halfweg de eerste helft was het wel bingo. Een hoekschop bleef hangen, Van Acker werkte in twee tijden binnen. Amper drie minuten later verdubbelden de Pallieters zelfs hun voorsprong, toen De Schryver het leer in de grote rechthoek voor de voeten kreeg en overhoeks in doel besloot. Thuisgoalie De Smet kreeg amper momenten om zijn kunnen te tonen, maar moest wel één keer op de doellijn bijgestaan worden door Pupe.

Vroeg in de tweede periode scoorde De Schryver zijn tweede van de avond, toen hij een perfecte assist van Schouterden in één tijd in doel werkte. Nadien verdween de schwung enigszins uit de partij. Schoonbaert kon zelfs milderen. Lierse liep toch nog verder uit, toen ook Rocha zijn goaltje meepikte met een geplaatste kopbal.

Voor Lierse volgt nu komende zaterdag als slotakkoord van de fandag nu enkel nog de generale repetitie tegen Patro Eisden, alvorens de competitie van start gaat. Op zondag 14 augustus trekken de Lierenaars op de eerste speeldag naar Jong Genk.

LIERSE: De Smet, De Schrijver, Gillekens (46’ De Bie), Pupe, Schouterden, Brebels (83’ Libert), Van Acker, Walbrecq, De Schryver, Tarfi, Rocha.

DOELPUNTEN: 21’ Van Acker 1-0, 24’ De Schryver 2-0, 51’ De Schryver 3-0, 66’ Schoonbaert 3-1, 82’ Rocha 4-1.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio