Tommorrowland

Antwerpse dj Ravenous (27) verzorgt Tomorrowland partyflight van Lissabon naar Brussel: “Nog nooit zo’n zotte zomer meegemaakt”

Boom -

Tomorrowland zorgt niet alleen voor muziek en ambiance in Boom zelf, maar ook op verschillende vluchten naar Brussel. Antwerpenaar Laurent Moussiaux (27), ook gekend als ‘Ravenous’, draait niet alleen muziek op het terrein zelf, maar mocht ook tussen Lissabon en Brussel op 11.000 meter hoogte zijn beste plaatjes draaien. “Ik heb mensen van over de hele wereld zo’n twee uur lang mogen entertainen, dat was echt een fantastische ervaring.”

 (Sonia De Bock)

Het derde weekend van Tomorrowland is van start gegaan. Duizenden festivalgangers trekken voor de laatste keer dit jaar richting Boom om een weekend alle uithoeken van De Schorre te ontdekken. Wie onderweg naar het festival al wou genieten van de eerste beats, kon met partyflights naar Brussels Airport vliegen. Antwerpenaar Laurent Moussiaux (27), ook gekend als Ravenous, mocht donderdag plaatjes draaien op een propvolle vlucht van Lissabon naar Brussel.

“Ik werd woensdagavond door de organisatie opgebeld met de vraag of ik het zag zitten om te draaien op een Tomorrowland partyflight. Natuurlijk heb ik meteen ja gezegd en voor ik het wist stond ik donderdagochtend om 7u20 klaar op Zaventem om mijn vlucht naar Lissabon te nemen. Ik heb zelf al een paar keer mogen draaien op het festival zelf, maar de partyflight was volledig nieuw voor mij”, aldus de dj.

 ©  Laurent Moussiaux

Twee uur knallen

De vlucht van Brussel naar Lissabon, 2,5 uur in totaal, was alleen voor ‘normale’ reizigers bedoeld en had geen speciale invulling gekregen. De terugvlucht daarentegen was helemaal anders. “Een half uur na het opstijgen barstte de sfeer helemaal los. Ik stond vooraan op 11.000 meter hoogte muziek te draaien, terwijl speakers verspreid over het hele vliegtuig iedereen lieten dansen. We kregen ook lampjes als sfeerverlichting, dus de partyflight was tot in de puntjes afgewerkt. Ik heb mensen uit onder andere Japan, Chili en Brazilië mogen ontmoeten, dat was echt fantastisch.”

Snel een dutje doen voor aankomst zat er duidelijk niet in, maar volgens Laurent heeft iedereen genoten van zijn muziek. Ook een Belgische vrouw die door een omboeking per ongeluk op de partyflight gezet werd. “Ik hoorde dat zij vanuit Boston al 24 uur onderweg was en in de tussentijd geen oog dichtgedaan had. Even slapen op de partyflight was niet mogelijk, maar ze kwam me achteraf wel vertellen dat ze van mijn set genoten had. Gelukkig maar.”

Tijd om even te bekomen heeft Laurent niet, want hij zal vrijdagavond opnieuw dj’en op Tomorrowland. “Vorig weekend heb ik een uurtje aan de Cafeina stage mogen draaien en vanavond mag ik drie uur aan de Mensa garden voor sfeer zorgen. Daar ben ik ongelooflijk blij mee natuurlijk, want ik heb nog nooit zo’n zotte zomer meegemaakt.”

 ©  Joris Herregods