De horecazaken moeten hun terrassen in de winter voorlopig niet meer verkleinen. © Chris Van Rompaey

Lier behoudt terrasplezier tijdens wintermaanden

Lier -

Het schepencollege van Lier heeft beslist dat de horecazaken in het stadscentrum de komende drie winters opnieuw een ruimer terras mogen opstellen. Dat was al zo tijdens de voorbije coronawinters.

Chris Van Rompaey

Naast de eerder aangekondigde verdubbeling van de terrassen in de zomer, mogen de komende drie winterperiodes de gewone zomerterrassen dus blijven staan. Tijdens de winter zijn overkappingen opnieuw toegestaan in de Eikelstraat en op het Zimmerplein. Er zijn wel meer voorwaarden aan verbonden dan tijdens de voorbije winter.

“We hebben geprobeerd wat meer uniformiteit in het straatbeeld te krijgen door voor de terrasoverkappingen regels rond de vorm en de kleur te bepalen”, verduidelijkt schepen van Economie Ilse Lambrechts (N-VA). “Maar we willen onze horeca-uitbaters wel de mogelijkheid geven om een uitbreiding of overkapping te voorzien die past bij de eigenheid van hun zaak. We willen hen dus niet in een te strak keurslijf dwingen dat economisch niet rendabel is.”

Overgangsperiode

De winter van 2022-2023 is een overgangsperiode: witte tenten zijn dan nog mogelijk op het Zimmerplein en de Eikelstraat. Vanaf 2023-2024 mikt de stad echter op sobere kleuren als bruin, zwart en grijs. “We zullen zelf de markt bevragen en een groepsdeal bij een tentenleverancier proberen te verkrijgen”, aldus Ilse Lambrechts. “Ondernemers mogen zelf kiezen of ze op dat aanbod ingaan, maar hun tent of constructie moet vanaf november 2023 hoe dan ook aan onze richtlijnen voldoen.”

De winterterrassen duiken in het straatbeeld op vanaf de herfstvakantie voor de Eikelstraat en vanaf het einde van de Novemberfoor voor de Grote Markt, Koning Albertstraat, Felix Timmermansplein en Zimmerplein. Ze mogen blijven staan tot en met het eerste weekend van maart 2023.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio