Evenepoel: blijkbaar goed in vorm. ©  BELGA

Dat belooft: Remco Evenepoel rijdt tijdens verkenning nieuwe toptijd op slotklim Clasica San Sebastian

Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) verkende vandaag de slotkilometers van de Clasica San Sebastian, die zaterdag gereden wordt. Veelbelovend: op de steile slotklim Murgil Tontorra zette hij op het laatste segment ‘Murgil last effort’ de KOM - de beste chrono aller tijden - neer.

Nico Vanhee

Evenepoel (22) heeft goeie herinneringen aan San Sebastian: bij zijn debuut hier in 2019 won hij de wedstrijd. Ook toen reed hij op die steile, twee kilometer lange Murgil Tontorra weg van medevluchter Toms Skujins. Hij haalde toen de eindstreep solo met een voorsprong van 38 seconden op Greg Van Avermaet, die de sprint van de achtervolgers won.

Uit de strava-file van zijn verkenning van deze ochtend blijkt dat Evenepoel sindsdien alleen maar sterker geworden is. Op het slotsegment van bijna 400 meter, met stukken tot 17%, reed hij bijna 20 km/u, drie seconden sneller dan de vorige besttijd van Patrick Konrad. In de toptien ook nog namen als Greg Van Avermaet, Michael Kwiatkowski, Warren Barguil en Tadej Pogacar. Ook de tweevoudige Tourwinnaar staat zaterdag aan de start.

Evenepoel kan bij Quick-Step Alpha Vinyl rekenen op de steun van ploegmaats Mattia Cattaneo, Mikkel Honoré, James Knox, Fausto Masnada, Pieter Serry en Jannik Steimle. Aankomst morgen tussen 17u15 en 17u45.

Vastgoed

Jobs in de regio