©  BELGA

Kobe Vleminckx wil zich tonen: “Kunnen richting het Belgisch record”

Kobe Vleminckx is op het EK in Zürich (15 tot 21 augustus) niet alleen de ploegkapitein van de 4x100m-ploeg, hij wil er ook individueel iets tonen op de 100m. De Kempenaar verdiende zijn stekje op het EK via zijn 26ste plaats op de ranking. Ruim voldoende aangezien de top 36 naar het EK mag. “Ik was er wel tamelijk gerust in”, vertelt Vleminckx. “Op de ranking was ik één van de eerste atleten die niet via de rechtstreekse limiet geplaatst waren. Ik stond dus wel safe.”

basp

Na een EK indoor in 2021 mag Vleminckx nu voor het eerst naar een outdoorkampioenschap bij de elites. “De focus zal de eerste dagen van het EK vooral op mijn individuele 100m liggen. Op het einde sluit ik me dan aan bij de estafettegroep en dan zal ik meer focussen op de 4x100m. De estafetteproeven staan altijd op het einde van het toernooi gepland. De rest heeft er ook wel begrip voor dat ik ook individueel ambities heb.”

Met de Belgian Falcons wil de 24-jarige spurter de lijn doortrekken na de puike 39”25 in Luxemburg dinsdag. “We hebben het gevoel dat we richting het Belgisch record van 39”05 kunnen evolueren en dat we onder de 39 seconden kunnen duiken. Hopelijk kunnen we dat al op het EK laten zien. Het ziet er goed uit.”

Voor de Flanders Cup in Lier zaterdag past hij. “Ik denk dat ik geen competitie meer ga doen voor het EK. De Flanders Cup past echt niet in de planning. Ze hebben er wel begrip voor dat ik de meeting skip omdat ik mezelf niet wil forceren. Ik zit nu in een heel zwaar trainingsblok richting EK. Ik ga nog anderhalve week stevig doortrainen. De focus ligt nu op trainen, goed herstellen en goed slapen.”

Vastgoed

Jobs in de regio