©  PRESSE SPORTS

Witte trui Julie De Wilde gehinderd door valpartij in volle finale: “Jammer, ik had nochtans heel goede benen”

Julie De Wilde (27e) kon donderdag in de vijfde Tourrit  haar kansen niet verdedigen in de sprint, nadat ze werd gehinderd door een valpartij. “Ik voelde me de hele dag goed, ook op het einde nog”, aldus De Wilde na de finish.

Bron: BELGA

“Ik werd een beetje weggeduwd op twee kilometer van de meet en toen vielen ze nog in de bocht”, aldus de renster van Plantur-Pura. “Ik zat daar net achter en toen was mijn sprint voorbij. Jammer, want ik had volgens mij nog een goede sprint in de benen. Helaas kon ik me niet tonen. Het was de eerste keer dat ik zo’n lange etappe reed, maar die afstand viel eigenlijk best wel mee. Ik voelde me de hele dag goed, ook op het einde nog.”

Op 45 klilometer was er ook al een massale valpartij. “Ongelooflijk, ik weet niet goed wat er gebeurde. Het was precies een vleeshoop. In de jeugdbeweging is dat eens plezant, maar hier ligt dat toch anders. Ik remde nog, maar als ze allemaal voor je vallen kan je geen kant meer uit. Enkele meisjes reden in mijn rug, dus dat voelde ik wel onderweg, maar op zich valt het wel mee met die pijn. Mijn fiets was in twee en dus moest ik van fiets wisselen. Daarna kwamen we snel terug in het peloton. Die laatste 20 kilometer waren echt hectisch, met veel kwakken en duwen en in die haarspeldbocht lagen ze op de grond en toen was mijn sprint dus voorbij. Dat was zo’n beetje mijn dag.”

De Wilde blijft wel leider in het jongerenklassement, met 16 tellen voorsprong op Julia Borgström. “Zij staat nu tweede”, weet de renster uit Laarne, “maar mijn grootste concurrente wordt wellicht Shirin van Anrooij (die nu op 1:24 staat). Normaal zou ik de etappe van vrijdag wel moeten overleven, maar in het weekend wordt het wellicht niet gemakkelijk. Shirin klimt echt heel goed. Voor haar moet ik opletten, maar die trui sta ik niet zomaar af. Ik ga er alles aan doen om hem te houden.”

MEER OVER Tour de France

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws