Schepen Greet Geypen toonde alvast tijdens de opening dat ze nog een prima balletje kan slaan. © Leo De Nijn

Mechelen Beach klaar voor vierdaags volleybaltoernooi: “Sport, spel en amusement staan centraal”

Mechelen -

In Mechelen is donderdag op de site Transit M, aan het Douaneplein, de 23ste editie van Mechelen Beach van start gegaan. Door de pandemie moesten de twee vorige edities afgelast worden. “Het mooie weer hebben we al zeker mee”, klonk het bij het inspelen van het nieuwe Beach.

Leo De Nijn

Burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+) en schepenen Greet Geypen en Koen Anciaux kwamen het lintje knippen als opening van de eerste Mechelen Beach aan Transit M. De stadsbestuurders mochten ook de eerste ballen over de volleybalnetten slaan.

Lintje knippen onder de palmbomen. © Leo De Nijn

Donderdagavond gaan de eerste wedstrijden van start. “Er zijn in totaal 140 ploegen ingeschreven. Méér dan 500 spelers staan tussen de lijnen. Nieuw is dat naast het bedrijven- en recreantentoernooi op zondag de finale van het Antwerps Beachvolley kampioenschap plaatsheeft”, zegt Stef Maes van Mavoc, die de sportieve leiding in handen heeft van dit vierdaagse toernooi.

Na het beachvolleybaltoernooi, dat zondagavond eindigt, kunnen de kinderen vanaf maandag 1 augustus hun hartje ophalen aan het kinderstrand, dat nog tot 15 augustus open blijft. Er staan allerlei strandspelletjes, kinderdisco, grime, enzovoort klaar. Ook een hippe strandbar met palmbomen en muziek dompelt Transit M in een heuse vakantiesfeer. Want ook het weer kondigt zich voor de komende dagen zomers aan.

Stef Maes van volleybalclub Mavoc organiseert het toernooi. “We verwachten meer dan 500 spelers”. © Leo De Nijn

Burgemeester Vandersmissen in duel met collega’s Koen Anciaux en Greet Geypen. © Leo De Nijn

Leuk decor om in te sporten en te genieten. © Leo De Nijn

 © Leo De Nijn

 © Leo De Nijn

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio