© Patrick De Roo

Genoeg gedeald, Antwerpenaar mag vijf jaar lang geen café openhouden

Antwerpen -

Cafébaas Mohamed Y. mag gedurende vijf jaar geen café meer houden. De rechtbank legde hem dat verbod op nadat hij in zijn zaak in Antwerpen-Noord drugs had verkocht. De man kreeg ook een celstraf.

De 52-jarige Mohamed Y. werd in mei opgepakt bij een inval in zijn café LC in de Rotterdamstraat. Bij die inval probeerde uitbater Y. nog snel achter zijntoog te geraken. “Hij had tien pakjes cocaïne en 800 euro cash op zak. In de kassa zat maar 91 euro en het boek met de dagontvangsten was blanco”, aldus de aanklager. Y. bleek ook nog wat hasj op zak te hebben en had thuis een blok hasj van ongeveer honderd gram liggen. Die hasj was voor eigen gebruik, verklaarde de man. De cocaïne kocht hij aan voor de mensen in zijn café, zodat ze die konden gebruiken op het toilet. Y. was niet aan zijn proefstuk toe, hij baat al jaren cafés met een twijfelachtige reputatie uit en werd in 2013 ook veroordeeld omdat hij zijn café misbruikte voor drugshandel. “Meneer had een businessmodel gevonden waarbij drugs aangeboden worden in zijn café, dat is maatschappelijk onaanvaardbaar”, zei de procureur. De procureur wilde de man een levenslang uitbatingsverbod laten opleggen.

Zo’n vaart liep het niet. De rechter veroordeelde Y. donderdag tot achttien maanden cel en een boete van 8.000 euro, allebei voor de helft met uitstel gekoppeld aan enkele voorwaarden. De rechtbank besliste om café LC definitief te sluiten en legde Mohamed Y. het verbod op om de komende vijf jaar nog een café te houden. “Dit is een allerlaatste kans, de rechtbank hoopt dat u uw leven op de rails krijgt”, sprak de rechter Y. toe.

sare

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio