© atv

Amper maand na aanval al veroordeeld: 18 maanden cel voor Merksemnaar (21) die bekende spoedverpleger aanviel

De rechtbank in Antwerpen heeft Sirvan O. uit Merksem veroordeeld tot achttien maanden cel, deels met probatie-uitstel. O. viel in juni de ook als acteur bekende spoedverpleger Stef Vanlee aan in het Jan Palfijnziekenhuis.

De feiten waarvoor de 21-jarige Merksemnaar Sirvan O. terechtstond, speelden zich amper een dikke maand geleden af in het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem. O. reed daar ’s nachts met een rolstoel rond aan de spoedafdeling. De bekende spoedverpleger Stef Vanlee, die ook acteerde in de serie Dertigers, verzocht hem het ziekenhuis te verlaten, waarna de jongeman zich tegen Vanlee keerde. Er volgde een vechtpartij, waarbij Vanlee kneuzingen opliep. Ook tegen de opgetrommelde politie bleef Sirvan O. zich agressief gedragen. Hij werd een tijd opgesloten in de gevangenis en heeft momenteel een enkelband. Tijdens de rechtszaak getuigde Vanlee over de impact van de aanval, niet enkel op zijn fysieke integriteit maar ook op de werking van de spoeddienst.

LEES OOK. Man die bekende spoedverpleger aanviel staat maand later al voor de rechter: “Dit zijn slagen aan de maatschappij”

“Slagen en verwondingen aan een verpleger staan gelijk aan slagen en verwondingen aan de maatschappij”, zei de procureur tijdens de behandeling van de zaak. Hij vorderde achttien maanden gevangenis en een boete van 1.600 euro. O.’s advocaat, Xavier Potvin, vroeg een straf met uitstel, gekoppeld aan probatievoorwaarden.

De rechtbank volgde die vraag en veroordeelde O. donderdag tot achttien maanden cel en een boete van 1.600 euro. Zowel de celstraf als de boete zijn voor de helft met uitstel, gekoppeld aan probatievoorwaarden. Zo moet O. zich laten begeleiden voor zijn agressieproblematiek en moet hij zorgen dat hij werk heeft. Om de schadevergoeding te bepalen, werd een deskundige aangesteld die Vanlee zal onderzoeken.

LEES OOK. Bekende spoedverpleger werkonbekwaam na zinloos geweld tijdens nachtshift: “In 23 jaar nog nooit meegemaakt”

 sare

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio