Geen Wout van Aert in Clasica San Sebastian door verkoudheid

Wout van Aert (27) zal dan zaterdag toch niet aan de start komen van de Clasica San Sebastian. Dat meldt zijn team Jumbo-Visma. Van Aert, die donderdagavond zijn opwachting maakt op het criterium van zijn thuisstad Herentals, heeft last van een verkoudheid.

md, dsvn

Geen Clasica San Sebastian, wel de criteriums van Herentals (donderdag) en Roosdaal (maandag) voor Wout van Aert. Na een loodzware Tour de France, gevolgd door een heleboel festiviteiten voelt de groene Belgische volksheld zich niet klaar om voluit te gaan in de Spaanse eendagswedstrijd. “Een verkoudheid”, noemt zijn team Jumbo-Visma het. “Hij neemt samen met Jonas Vingegaard wat extra rust na een succesvolle Tour de France.” Tiesj Benoot start zaterdag wel in de pittige klassieker van het Baskenland. Samen met onder meer Tom Dumoulin.

Van Aert krijgt nu een maand tijd om uit te rusten en zich voor te bereiden op het laatste deel van het seizoen. Dat start met de Bretagne Classic – Ouest-France (28/08), zo weet Het Laatste Nieuws. Nadien volgen de Canadese GP’s van Québec (09/09) en Montréal (11/09) en het WK in Australië (25/09). Bij Herentals Fietst hoeven ze zich geen zorgen dat de verkoudheid van Van Aert gevolgen zal hebben voor hun evenement vanavond. “Wout komt”, lieten ze weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio